Opt lucruri pe care sa nu le spui niciodata sotului

Publicat pe 21.08.2011 la 12:58 Actualizat pe 21.08.2011 la 13:02

Traim vremuri nu prea bune. Sunt o multime de probleme la care trebuie sa ne gandim, la munca se reduc lefurile sau chiar se concediaza, la piata alimentele sunt din ce in ce mai scumpe, la fel si facturile. Si lista poate continua... Iar pe fondul unor astfel de frustrari materiale, daca femeia mai spune si cateva cuvinte „potrivite” ca sa-si irite sotul, nu-i de mirare ca certurile sunt din ce in ce mai dese.

Oricat de mare ar fi fost iubirea dintre voi, la un moment dat aceasta va disparea. Iata cateva lucrurie pe care n-ar trebui sa i le spui niciodata sotului, astfel incat macar armonia din familie sa nu va lipseasca.

1. Semeni leit cu taica-tu!

Daca-ti critici sotul ca n-a facut ceva, exact asa cum face si tatal lui, este posibil sa-si imagineze ca in ochii tai el a mostenit toate defectele familiei din care provine. Chiar daca stii ca socrul tau are obiceiul sa nu-si ridice farfuria, iar sotul tau face si el chestia asta, ia-l pe ocolite: „Draga, dupa ce termini de mancat, te rog sa ma ajuti sa strangem masa!". In acest fel, nu numai ca l-ai facut sa-si ia farfuria de la masa, dar nici nu i-ar ranit sentimentele.

2. Cand ai de gand sa-ti cauti altceva de lucru?

In loc sa-l presezi sa-si caute un nou loc de munca, ar fi bine, mai intai sa te gandesti ce nu-ti place la actualul. Petrece prea mult timp la birou? Nu aduce suficient de multi bani acasa? N-a avansat in cariera dupa cum te-ai fi asteptat tu? Inainte sa-i spui ceva care sa-l jigneasca, mai bine discutati deschis ce ar trebui facut, explica-i cum vezi tu lucrurile si asculta si parerea lui.

In plus, n-ar trebui sa uiti ca, oricum, in vremurile pe care le traim e cam greu sa-ti gasesti un loc de munca mai avantajos, in conditiile in care si asa se da afara de peste tot.

3. M-a avertizat mama despre asta!

Chiar daca te-a suparat rau cu ceva, o sa-l infurii daca-i lasi impresia ca in spatele tau „misuna" o armata care-l urmareste pas cu pas vrand sa-i anticipeze miscarile gresite. Mai mult decat atat, ii transmiti mesajul ca nu esti in tabara lui, si ca te lasi influentata de opiniile celorlalti. Decat sa-i spui „Mi-a zis mama ca esti mana sparta!", mai bine ai aborda discutia astfel: „De ce ai cateodata obiceiul de a cheltui multi bani pe lucruri de care nu avem nevoie deocamdata!"

4. Lasa ca ma descurc si singura!

Aceste cuvinte lovesc de doua ori. Odata ca barbatul are in minte imaginea stalpului familiei, cel care ofera ajutor, cel care sprijina, cel care face toate treburile mai grele in casa. Apoi, este suparator pentru orice adult sa stie ca eforturile lui sunt supapreciate. In plus, daca-i tot repeti chestia asta sotului tau s-ar putea ca el sa si inceapa sa si creada. Si atunci intervin frustrarile ca nu face nimic bun si ca indiferent de situatie tu nu esti multumita de el.

Daca-l vezi facand ceva, chiar daca tu consideri ca este gresit, gandeste-te mai intai daca este chiar atat de important. Apoi, chiar daca el a gasit alta modalitate de a rezolva problema, asta nu inseamna neaparat ca greseste. Sigur, daca simti ca exista un eventual pericol atat pentru el, cat si pentru cei din jur, atrage-i atentia cu blandete, si ofera-te sa-l ajuti. Insa daca pur si simplu spala vasele intr-un fel in care pe tine te scoate din minti, lasa-l in pace, important e ca te ajuta!

5. Intotdeauna faci asta / Niciodata nu faci asta

Cele doua sintagme sunt cel mai des folosite intr-o disputa conjugala. Si de cele mai multe ori sunt foarte eficiente in a intrerupe comunicarea dintre doi soti pentru o buna perioada de timp. Decat sa-i faci observatii, mai bine incerci sa-l iei cu binisorul. Exemplul 1: „Niciodata nu duci gunoiul!" suna cam drastic, nu?! Puneti-va in locul lui. Cum ar fi sa va zica cineva chestia asta? Dar daca vi s-ar spune „Te rog sa duci tu gunoiul!". Exemplul 2: „Intotdeauna lasi rezervorul gol! Nu te gandesti ca poate am si eu nevoie de masina?!" Ce-ar fi daca in locul acestor fraze ati folosi: „Te rog sa umpli rezervorul cand vezi ca a mai ramas doar un sfert din el. S-ar putea sa am si eu nevoie de masina". Si uite asa ati evitat un bun prilej de animozitati conjugale.

6. Iar ne intalnim cu X!

Nu e nimic in neregula ca un barbat sa aiba un prieten, chiar daca tu nu prea il inghiti. Te-ai maritat cu el, nu cu prietenii lui. In plus, nu poti sa-i ceri sa renunte la o prietenie poate chiar din copilarie, de dragul tau. Pe langa faptul ca-i insulti capacitatea de a-si alege prietenii, ii dai impresia ca tu hotarasti pe cine ar trebui sa pastreze sau nu in anturaj. Daca nu-ti place compania vreunui prieten, pur si simplu lasa-l sa se duca singur. Chiar daca v-ati casatorit asta nu inseamna ca trebuie sa petreceti fiecare secunda impreuna.

7. Ai grija de copil! (dar il cicalesti: nu face aia, nu te du acolo, nu-l lasa dincolo etc.)

Daca tot il pui sa aiba grija de copil, da-i pace. E doar tatal lui, n-are cum sa-i faca rau. Stie la fel de bine ca si tine de ce are nevoie copilul si ce trebuie sa faca pentru a-l ocroti. Tot cicalindu-l o sa-i lasi impresia ca nu e bun de nimic. In plus, vei taia si legatura emotionala dintre el si cel mic.

8. Am avut orgasm! (chiar daca n-ai avut)

Stim inca din copilarie ca minciuna are picioare scurte. Daca te prefaci ca esti satisfacuta cand tu nu esti, mai devreme sau mai tarziu se vor instala frustrarile. In plus, daca te-a prins cu minciuna asupra unui fapt relativ minor, s-ar putea sa-si piarda increderea si in el, dar si in tine.

Citeste si Sfatul Parintilor!
Foto: madeformums.com

În articolul

Opt lucruri pe care sa nu le spui niciodata sotului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x