Persoana iubita: ii putem schimba comportamentul?

Publicat pe 17.12.2010 la 09:14

Persoana iubita promite sa faca anumite lucruri si apoi nu se tine de cuvant? Sau va intalniti cu un grup de prieteni si este morocanos pe tot parcursul discutiilor si strica atmosfera? Ori se plange constant ca are o problema de sanatate si refuza sa mearga la un doctor. Acestea sunt doar cateva exemple de lucruri care pot da nastere la mici conflicte in cuplu.

Uneori insa, faptul ca ele se repeta insistent pot provoca adevarate probleme, iar cei doi sa ajunga sa se certe in mod constant, desi motivul initial de la care se pleaca este relativ mic.

Atunci cand oamenii tind sa se arate iritati de anumite obiceiuri ale partenerului de viata, ei isi doresc mai mult sau mai putin constient sa il schimbe. Dar este schimbarea cuiva posibila? In principiu da, insa cu o conditie: sa vrea chiar persoana in cauza sa se schimbe. Altfel, este o lupta pierduta.

Frustrarile care cresc

Sunt anumite probleme care in timp erodeaza incet intimitatea fizica si emotionala dintr-o relatie. De aceea se intampla de multe ori ca cei doi sa realizeze ca au ajuns intr-un punct in care situatia este greu de remediat si nici nu isi dau seama exact cand s-a produs acest lucru.

Frustrarea devine mai intensa in momentul in care unul dintre parteneri ii reproseaza celuilalt anumite lucruri sau il roaga sa lucreze impreuna la repararea relatiei, iar cel din urma se arata impasibil. Desi nu este usor sa faci fata unei astfel de situatii, exista cateva lucruri pe care le poti face.

Accepta ce nu poti schimba

Un lucru important pe care trebuie sa il intelegi este ca nu poti schimba un alt om. Lucrurile ar fi mult mai simple daca oamenii ar lua in calcul acest aspect inca de la inceputul relatiei. Insa in multe cazuri, ei traiesc cu impresia ca lucrurile se vor indrepta in timp. In majoritatea cazurilor insa, asa ceva nu se intampla.

Fiecare este dispus la anumite compromisuri dar a se schimba cu adevarat este un proces indelungat si dificil care implica multa vointa. De aceea, o solutie poate fi sa te schimbi tu insuti si astfel sa iti determeni si partenerul sa isi doreasca sa schimbe ceva pentru tine.

Cunoaste-te mai bine

Incearca sa te analizezi pe tine: atitudinea ta, comportamentul, asteptarile pe care le ai, sperante, vise, griji, temeri. Intreaba-te cat timp mai poti sta in aceasta relatie daca nu se imbunatateste. Ia in considerare ideea de a apela la un psiholog pentru a preveni starile de depresie sau neputinta, pentru a-ti intelege rolul din conflictul care exista si pentru a-ti clarfica planurile de viitor.

Decide care sunt lucrurile pe care le poti tolera in continuare la persoana iubita si care sunt cele cu care simti ca nu mai poti convietui. Gandeste-te daca esti in stare sa te ajustezi la situatiile care te irita sau te ranesc in casnicia ta.

Urmareste si a1.ro

Foto: life-pathways.com

În articolul

Persoana iubita: ii putem schimba comportamentul?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
a1.ro
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x