Prietenii imaginari ajuta la dezvoltarea intelectuala a copiilor
Publicat pe 14.10.2010 la 15:58 Actualizat pe 14.10.2010 la 16:01
Conform unui studiu realizat in Noua Zeelanda prietenii imaginari pe care copiii ii au sunt benefici pentru dezvoltarea abilitatilor comunicationale si ii pot ajuta si la scoala.
Studiul, realizat de specialistii de la Universitatea Otago si citat de Reuters, verifica performantele comunicationale ale 48 de baieti si fete, cu varsta curpinsa intre jumatate de an si cinci ani, dintre care 23 aveau prieteni imaginari.
Cei care se jucau cu prietenii imaginari aveau performante mai bune la comunicare decat cei care nu aveau prieteni imaginari.
Performantele au fost masurate urmarind vocabularul copiilor si abilitatea de a relata o poveste inventata. Cu toate ca nivelul vocabularului era acelasi la ambele grupuri, totusi capacitatea de a relata o poveste a copiilor care aveau un prieten imaginar era mult mai buna.
"Cand au prezentat o poveste inventata includeau mai mult dialog. Cand prezentau povesti adevarate includeau mai multe informatii despre timpul si locul in care se petrecea actiunea", a declarat profesorul Elaine Reese.
Cercetatorii sunt de parere ca acei copii care au un prieten imaginar exerseaza mai mult prezentarea povestilor, probabil pentru ca inventeaza unele pentru partenerii de joaca si pentru ca trebuie sa le povesteasca adultilor despre cum se joaca cu prietenii lor invizibili.
Sursa: Intact News
Foto: www.bearvilleinsider.com