Relatia libertina, benefica pentru societate?

Publicat pe 12.08.2010 la 11:15 Actualizat pe 12.08.2010 la 12:17

Oamenii de stiinta si marii sexology ai lumii au recunoscut, in sfarsit, “relatia libertina”.

Universitatea din Florida a realizat un studiu, care a implicat 300 de studenti angajati in relatii sexuale variate. Acestia au fost impartiti in trei categorii: cei care au o relatie stabila, cei care prefera aventurile de-o noapte si, ca termen oficial, cei care s-au “angajat” intr-o relatie libertina, numita in engleza "booty call".

“Relatia libertina este un hibrid. Noi l-am pozitionat intre relatia emotionala si cea sexuala, insa cu tendinte mai mult spre sex”, a explicat Peter Jonason, autorul studiului.

Stiudiul a dovedit faptul ca “relatia libertina” implica mai putin atasament emotional decat intr-un cuplu, dar o viata sexuala mai variata si mai experimentata decat in cazul aventurilor de-o noapte.

Relatiile libertine mai sunt caracterizate si prin spontaneitate. Acestea se realizeaza intre doua persoane, pentru o perioada nelimitata, iar actele sexuale au loc, de obicei, printr-un mesaj text sau telefon la miezul noptii.

Acest tip de relatie a luat nastere in ultimele doua decenii, atunci cand barbatii, cat si femeile, si-au dedicat carierei o mare parte a vietii, nemaiavand timp pentru relatii emotionale. “Relatia libertina” este o alternativa ideala, avantajul fiind ca aceasta poate evolua si intr-una stabila.

Cercetatorii si-au pus intrebarea: “acest tip de relatie este sau nu benefic societatii?”, pornind de la mai multe aspecte negative: oamenii se gandesc tot mai putin la a avea copii, la intemeierea unei familii si la relatiile ce implica sentimente puternice. In acest mod, ar putea fi distrus, cu timpul, modelul traditional de familie.

Insa, acestea sunt consecintele evolutiei: odata ce tehnologia se extinde, si oamenii se schimba. Este un proces normal, deoarece omul cauta sa ocoleasca starile de monotonie.

Foto: Hepta




În articolul

Relatia libertina, benefica pentru societate?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x