Secretul cuplurilor in care partenerii sunt foarte diferiti

Publicat pe 01.12.2010 la 11:16 Actualizat pe 01.12.2010 la 11:24

Se spune ca opusele se atrag, dar intr-o relatie de lunga durata, parerile diferite se pot transforma destul de usor in motive de conflict. Motivele pentru care cei doi nu se pot pune de acord pot fi numeroase: bani, religie, opinie politica, valori morale si lista poate continua. Dar se pot aplana aceste diferente?

De multe ori, a avea pareri opuse este ceea ce poate crea foarte mult conflict, dar la inceputul relatiei, cand iubirea este oarba, cuplurile cred ca nu va conta. Opiniile contrare care sunt cel mai greu de depasit sunt cele care ne pun la indoiala setul de valori dupa care suntem formati.

Aceastea sunt atat de puternic inradacinate in felul nostru de a fi incat ne asteptam pur si simplu ca ceilalti sa aiba o perspective similara cu a noastra. Oricat de tentant ar fi insa sa incercam sa ne schimbam partenerul, nu este cel mai indicat lucru intr-un cuplu. Este foarte important ca cei doi sa fie sinceri unul cu celalalt si sa isi accepte diferentele.

2010/12/01//154559-feet.jpg

Cand un cuplu are gusturi atat de diferite, cum pot face relatia sa functioneze? Secretul este ca fiecare sa descopere de ce are o anumita atitudine si daca ea este intr-adevar justificata. Acesta este momentul in care incepem sa vedem cat de strans legata este de sistemul nostru de valori.

Intrebari ca "Ce fel de persoana cred eu ca este una care nu crede in Dumnezeu?"(in cazul diferentelor de religie) sau "Ce fel de parinte poate fi cineva foarte chestuitor?" (in cazul in care diferentele sunt legate de bani). Raspunsurile la astfel de intrebari ne fac sa vedem ce lucruri negative le asociem cu felul diferit de a fi al celuilalt si sa incercam sa ne dam seama daca parerea intr-adevar ne apartine noua sau este ceva impartartasit de familia noastra, de societate.

Un sfat util este acela ca cei doi sa faca tot posibilul pentru a se pune in locul celuilalt si a-i intelege punctual de vedere. Compromisul vine cel mai firesc prin empatie, iar intelegerea este posibila atunci cand partenerii pot accepta faptul ca nu gandesc la fel in ceea ce priveste anumite chestiuni. Cu toate acestea, exista limite, iar intelegerea nu poate fi nelimitata. Trebuie gasit un compromis care sa va faca pe ambii fericiti.

Foto: douglasbeaton.com

womanaroundtown.com

În articolul

Secretul cuplurilor in care partenerii sunt foarte diferiti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x