Siguranta copiilor pe terenul de joaca - sfaturi pentru parinti
Publicat pe 31.03.2011 la 09:13 Actualizat pe 31.03.2011 la 09:44
Vremea de afara ii imbie pe cei mici sa iasa la joaca, dar sunt parcurile si locurile special amenajate pentru copii, un loc sigur pentru acestia? Parintii trebuie sa ii supravegheze si sa se asigure ca nu exista posibilitatea de a se lovi sau de a nu fi agresati de alti copii si chiar de alti adulti.
Cum imbraci copilul
Inainte de a iesi pe usa se iau masurile necesare de precautie, imbracandu-l pe cel mic in haine adecvate. Evita-le pe cele largi care s-ar putea agata in leagan sau alt echipament. Incaltamintea ar trebui sa fie de asemenea comoda si bine prinsa de picior.
Verifica inainte
Atunci cand alegi un teren nou de joaca si chiar daca mergeti mereu in acelasi loc este indicat sa verifici inainte daca nu sunt sticle sparte in iarba sau in nisip, seringi sau alte obiecte periculoase, daca nu sunt echipamente defecte care sa ii poata pune viata in pericol. Invata-l pe copil sa nu ia de pe jos orice obiect gasit si sa fie atent sa nu se loveasca.
Copiii mici necesita cu atat mai multa supraveghere cu cat au tendinta de a baga in gura lucrurile care le atrag atentia, nisip, jucarii, de aceea nu trebuie scapati din ochi niciun moment, pentru ca oricand poate avea loc un accident.
Urmareste vremea
Soarele poate fi tentant, insa caldura emanata si metalul din care sunt facute multe echipamente de pe terenul de joaca nu sunt neaparat cea mai buna combinatie. Cauta un loc mai ferit de soare, ai grija ca cel mic sa aiba capul acoperit si nu uita de crema de protectie solara. Dupa o zi ploioasa, acorda atentie micilor balti care s-au format: un copil mic se poate ineca in cativa centimentri de apa.
Vorbeste cu cei mici
Daca iti faci griji ca micutii nu vor fi suficient de grijulii pe terenul de joaca, cel mai bine este sa porti cate o discutie scurta cu ei inainte de a iesi afara pentru a vedea daca au retinut regulile de baza si mai ales daca stiu de ce nu au voie sa faca anumite lucruri. Este important sa le oferi explicatii clare si la obiect, pe intelesul lor si nu doar sa le interzici lucruri.
Citeste si a1.ro!
Foto: squareone.pbworks.com