Stirile de la televizor - motiv de stres pentru cei mici

Publicat pe 25.09.2010 la 14:40 Actualizat pe 25.09.2010 la 14:50

Violenta pe care o vad la televizor ii poate determina pe copii sa priveasca lumea ca pe un loc amenintator si confuz.Stirile prezentate la televizor au, intr-o anumita masura, un rol educativ. Din pacate insa, multe dintre acestea prezinta evenimente violente.

Fie ca e vorba de dezastre naturale, de accidente de masina sau de orice alt fel de imagini agresive, ele pot produce multa confuzie si teama in mintea copiilor. Stirile despre inundatii sau despre cutremure ii pot face sa se intrebe daca asa ceva nu se poate intampla si cu casa lor, mediul cel mai sigur din viata lor.

Modul in care cei mici percep stirile depinde de varsta si de nivelul de maturitate. Acesti doi factori pot sa faca in mintea copiilor distinctia dintre realitate si fantezie. In general, dupa varsta de 7-8 ani, copiii inteleg ca stirile sunt intamplari reale.

Cum poti linisti copilul

- Nu-l lasa sa se uite niciodata singur la stiri. Atunci cand consideri ca anumite stiri sunt peste capacitatea de intelegere a copilului, inchide televizorul.


- Discuta evenimentele curente cu copilul tau. Nu numai despre stirile pe care le vede la televizor, ci si despre alte evenimente despre care a auzit la scoala sau de la prieteni. Este important pentru copil sa fie ajutat de parinti sa inteleaga si sa-si formeze o parere corecta despre acestea.


- Pune orice eveniment in contextul corect si profita de discutie pentru a-i insufla anumite valori. Spune-i ca anumite evenimente sunt izolate si explica-i pe intelesul lui de ce se intampla unele dintre ele.

citeste si revista Felicia

foto: abc.net.au

În articolul

Stirile de la televizor - motiv de stres pentru cei mici

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x