STUDIU: De ce nu trebuie să ne muștruluim copii?

Publicat pe 03.07.2012 la 11:18 Actualizat pe 03.07.2012 la 12:13

copii

Admonestarea sau bătaia aplicată copiilor drept pedeapsă crește riscul tulburărilor mentale ulterioare, arată studii recente. Până la 7% dintre adulții cu tulburări mentale - inclusiv depresie majoră, anxietate și paranoia, au fost supuși pedepselor fizice în copilărie.

Cercetarea nu a inclus copii care au fost maltratați, abuzați sau neglijați în copilărie, vine în sprijinul demersurilor asemănătoare din ultimii ani și demonstrează că pedepsele aplicate în copilărie pot sta la baza unei slabe sănătăți mentale la vârsta adultă, crescând riscul de depresie, gânduri suicidare şi abuz de alcool. Descoperirile sugerează faptul că eliminarea tuturor pedeapselor fizice ar reduce prevalența tulburărilor mentale, au spus cercetătorii.

Admonestarea este des întâlnită

Utilizarea pedepselor fizice la copii este controversată, iar practica este condamnată de către Academia Americană de Pediatrie. Cu toate acestea, aproape 50 la sută din adulții din SUA spun că au experimentat pedeapsa fizică atunci când erau copii.

Realizat în 2004-2005 și făcut public în 2012, pe un eșantion de 34600 de adulți din SUA cu vârsta peste 20 de ani, participanții au fost rugați să răspundă la întrebarea: "când erai mic ai fost împins, apucat, pălmuit sau lovit de către părinţi sau de orice alt adult în casa ta?" Aproximativ 6 la suta dintre participanți au declarat că au experimentat aceste forme de pedepse fizice, uneori, destul de des, sau foarte des în copilărie, fără a se confrunta alte forme de maltratare.

Cei care au experimentat pedepse fizice au șanse cu 59% mai mari de a fi dependenți de alcool, cu 41% mai mari de a suferi de depresie și cu 24% mai mari de a face atacuri de panică, decât cei care nu au trecut prin asemenea experiențe.

Pedepse alternative

Părinţii şi medicii care lucrează cu copii ar trebui să fie conştienţi de această legătură, au spus cercetătorii. Politicile ar trebui să se concentreze pe modalități de reducere a pedepsei fizice, inclusiv furnizarea de informaţii privind strategiile alternative de disciplinare, cum ar fi recompensele pentru comportamentele bune, au spus ei.

Cercetătorii au remarcat că studiul a constatat o asociere, şi nu o legătură cauză-efect. În plus, studiul a fost limitat de faptul că participanţii au fost rugaţi să-şi amintească experienţele din copilărie, care nu pot fi în întregime corecte, deşi studiul sugerează că oamenii își pot aminti evenimentele negative din copilărie mai degrabă decât pe cele pozitive.

Sursa: www.huffingtonpost.com

În articolul

STUDIU: De ce nu trebuie să ne muștruluim copii?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x