Trei tipuri de sefi pe care nu ti-ai dori sa ii ai

Publicat pe 26.07.2011 la 17:38 Actualizat pe 26.07.2011 la 17:42

Productii precum Horrible Bosses sau The Office arata cateva stereotipuri de sefi, acest lucru izvorand tocmai din faptul ca nimeni nu isi doreste sa aiba parte de asemenea tipuri la conducere.

Orice sef incearca sa fie cat mai bun si sa comunice cat mai bine cu angajatii, insa in cele mai multe dintre cazuri interactiunea nu este tocmai pozitiva, dupa cum putem vedea in primul episod "The Office", unde declaratiile sefului despre propria personalitate nu erau un conformitate cu realitatea.

1. Seful nemultumit. Daca esti genul caruia ii place sa fie laudat pentru munca, seful nemultumit nu este tocmai cel pe care ti l-ai dori. Dupa cum indica si denumirea, el nu este niciodata satisfacut - nu conteaza cat de mult muncesti, de cate proiecte alegi sa fii responsabil, sau numarul de clienti pe care ii aduci in companie. El nu va face altceva decat sa ramana indiferent (in cele mai bune cazuri), sau sa gaseasca tot timpul cate ceva de comentat la ceea ce tocmai ai realizat.

2011/07/26//339120-the-office-20060712085728794-000.jpg

Cum sa-i faci fata: O varianta viabila, in afara de a renunta la job, este sa ignori ofensele aduse si sa fii constient ca munca pe care ai realizat-o este satisfacatoare pentru ceilalti din jur si, cel mai important, pentru propria persoana.

2. Seful nervos. La fel ca in cazul sefului nemultumit, seful nervos isi exprima insatisfactiile in mod perpetuu. Este un sef care nu zambeste niciodata, nu spune nicio gluma si, evident, nu rade. Totul, chiar daca este bun, va fi interpretat ca fiind eronat, iar daca intr-adevar este astfel, ar fi bine sa nu ii stai in cale. Seful nervos vine la birou devreme si pleaca tarziu, deci nu exista sanse sa scapi de el. Este, intr-un cuvant, de speriat.

Cum sa-i faci fata: Nu ii sta in cale. Incearca sa nu gresesti. Fii punctual!
2011/07/26//339121-the-office-nbc.jpg

3. Seful cu doua fete. Acest gen de sef este unul dintre cei mai complicati, deoarece nu sti niciodata cum sa procedezi. O zi este prietenul tuturor, iar in alta isi varsa nervii pe lucruri pe care chiar el le-a laudat cu o zi inainte. Modelul Dr. Jekyll si Mr. Hyde - nu este amuzant pentru nimeni, ba chiar putin infricosator.

Cum sa-i faci fata: Singura modalitate prin care poti sa ii faci fata este sa ii dai mereu dreptate. Tine-te de profesionalism si incearca sa nu pari ca te simti prea bine in birou.

Foto: funnycrave.com/tv.ign.com

În articolul

Trei tipuri de sefi pe care nu ti-ai dori sa ii ai

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x