Tu sau el - cine ar trebui să plătească la întâlnire?

Publicat pe 15.12.2013 la 11:34

Ești la a treia întâlnire și lucrurile cu noul partener merg bine. Mâncarea a fost delicioasă și vinul v-a deschis pofta de discuție. Dar nota de plată sosește și întrerupe totul.

Ca un domn ce este, bărbatul de lângă tine a plătit la primele două întâlniri și se pare că, acum, este rândul tău. Dar dacă e să fii cinstită cu tine însăți, ai vrea să plătești jumătate plus bacșiș? Parte feministă și independentă din tine spune “DA!”, în timp ce partea care apreciază cavalerismul și are un credit spune “NU PREA”.

Simțindu-te puțin vinovată, cauți în poșetă, încet. Trucul funcționează: bărbatul de lângă tine îți face cu ochiul și îți spune: “E ok, mă ocup eu de asta.” Și gata! Situația este salvată până la următoarea întâlnire.

În zilele noastre, nu există reguli sau un anumit tip de comportament pe care trebuie să-l urmezi. Banii, mai mult decât sex-ul, sunt un subiect ciudat, cu o semnificație specială, mai ales când este vorba de cineva nou în viața ta. Și nu intră în discuție până ce inevitabilul– nota de plată – aterizează pe masă și chiar și atunci este mascată de politețe și nesinceritate. Pentru anumite persoane, de acest moment depinde dacă își duc acasă partenerul sau mai merg la o a doua întâlnire.

Pentru a-și da seama cum trec cuplurile peste decizia “Cine plătește ce?”, cercetătorii au postat un chestionar pe NBCNews.com, solicitând informație voluntară. Peste 17.000 de personae necăsărotite, cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani au răspuns. În funcție de sex, participanților li s-a cerut să răspundă la întrebări gen “După câteva întâlniri, femeile ar trebui să plătească și ele?” sau “Mă deranjează când bărbatul se așteaptă să plătesc atunci când mergem undeva”.

A ieșit însă la iveală un tip de cavaleri moderni. Majoritatea bărbaților, circa 84%, au declarat că ei sunt cei care plătesc la întâlniri, în timp ce doar 58% dintre femei au spus că bărbații plătesc. Doar 7% dintre bărbați au răspuns că plătesc la întâlniri și le place să rămână așa.

Majoritatea, au fost undeva la mijloc, bucuroși să plătească la primele întâlniri, dar sperând ca femeia să împartă costul cu ei din momentul în care lucrurile devin serioase.
“Este foarte clar că bărbații nu se așteaptă să împartă lucrurile în procent de 50-50. Ceea ce speră este să nu se profite de ei.”

Motivul pentru care bărbații așteaptă contribuție financiară din partea femeilor la întâlniri are de-a face cu schimbările dramatice în rolul sexelor pe care le-am văzut în ultimii 50 de ani. Acum, jumătate din forța de muncă este constituită din femei și normele se schimbă.

Unele doamne nu sunt tocmai pregătite pentru a îmbrățișa egalitatea perfectă atnci când vine vorba de întâlniri. În timp ce aproape 60% dintre femei au declarat că se oferă să plătească atunci cănd vine vorba de întâlniri, aproape 40% au recunoscut că speră, în secret, ca bărbații să le refuze oferta.
44% au declarat că s-au simțit jignite în momentul în care bărbații de lângă ele au așteptat bani din partea lor și cam tot 44% au declarat că s-au simțit jignite când propunerea de a da și ele o parte din nota de plată le-a fost refuzată.

Femeile care au perticipat la studiu s-au arătat indignate când bărbații au acceptat banii lor, însă au fost indignate și când bărbații le-au refuzat banii.
Ce pot face sărmanii bărbați?

În cazul bărbaților 44% au declarat că renunță la a se vedea cuu o femeie care nu se oferă niciodată să plătească. Mulți au spus că atunci când se întâmplă, nu spun niciodată adevăratul motiv lăsând femeia în întuneric.
După ce un bărbat dispare ați auzit vre-o femeie spunând: “Poate ar fi trebuit să plătesc mai mult?” Niciodată!

Unii bărbați dau indicii că le-ar plăcea ca partenera lor să plătească, cu fraze de genul: “Deci unde mă duci diseară?” sau “Mă tem că va trebui să mâncăm pizza diseară”.
76% dintre bărbați, inclusiv aceia care au răspuns că ar părăsi o femeie care nu plătește niciodată au admis că se simt vinovați în momentul în care au permis partenerei să dea bani.

Unele femei vor ceea ce e mai bun – egalitate și cavalerie. O femeie poate cere egalitate cu colegii de la birou, dar când vine vorba de a plăti partea sa în momentul în care este la o întâlnire, egalitatea nu mai funcționează.
Cum rolurile sociale se schimbă, oamenii îmbrățișează schimbarea care le face viața mai ușoară și rezistă schimbărilor care le face viața mai grea.

Bărbații care plătesc întotdeauna se simt îndreptățiți să fie la conducere în cazul relațiilor. Ei cred că partenerele lor le sunt datoare într-un fel. Și, într-adevăr, multe femei se simt obligate să își răsplătească partenerul prin sex.
32% dintre femeile care își plătesc partea la întâlniri se simt mai puțin obligate să plătească în natură.

Unele femei au mers atât de departe încât au spus că nu ar lăsa un bărbat care le-a cerut bani de taxi nici măcar să le atingă.
Și bărbații au spus că ar fi de acord să plătească tot dacă întâlnirea s-ar termina cu o partidă de sex.

În articolul

Tu sau el - cine ar trebui să plătească la întâlnire?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x