Voluntariatul - importanta implicarii celor mici in activitati de intr-ajutorare
Publicat pe 31.03.2011 la 08:29 Actualizat pe 31.03.2011 la 08:48
Este rolul nostru de parinti acela de a ne invata copiii despre importanta daruirii si a implicarii in activitati prin care sa ii ajute pe cei aflati in nevoie. Invatandu-i de mici aceste lucruri de baza, el isi va forma o viziune importanta asupra vietii si va deveni un adult responsabil.
Evita izolarea
Faptul ca cei mici sunt inconjurati de tehnologie si atatea modalitati de a petrece timpul liberi, ii poate face sa se izoleze de realitatea din jurul lor pentru a trai mai mult in una virtuala. Parintii sunt cei care trebuie sa gaseasca un echilibru oferindu-le sansa de a invata si a se bucura de tehnologie, dar in acelasi timp de a sti sa se bucure de relatii de prietenie adevarate si cum sa traiasca frumos, in armonie cu altii.
Cand ii incurajezi pe cei mici sa se implice in acte de caritate, acest lucru ii ajuta sa se implice intr-o echipa si sa isi dea seama de impactul pe care il pot avea asupra mediului inconjuratir si a vietii altora. Nu este atat de important sa doneze bani, desi si aceasta este o idee buna, cat sa se implice ei insusi intr-o activitate anume.
Timpul este pretios
Conceptul de a darui nu se limiteaza la bani. Voluntariatul este o modalitate buna pentru ca o familie sa ofere impreuna ceva societatii. Fiecare comunitate are o biserica, un orfelinat sau un loc unde se pot face donatii si se poate da o mana de ajutor. Cateva zile pe an in care lucrati cot la cot cu altii pentru a oferi de mancare celor saraci pot face o diferenta atat in viata celor pe care ii ajutati, dar si in a voastra.
Pastreaza lucrurile simple
Uneori, a auzi povesti despre tragedii de proportii care au loc in lume ii pot face pe cei mici sa simta ca nu prea pot face o diferenta prin implicarea lor, pentru ca cei care au nevoie de ajutor sunt pur si simplu pra multi. De aceea este mai bine sa ii implici in lucruri locale, care sa le ofere ocazia sa vada rezultate si in acelasi timp sa simta ca munca lor este rasplatita, iar efortul lor conteaza.
Citeste si a1.ro!
Foto: evespta.com