10 antrenamente pe care trebuie sa le incerci vara asta

Publicat pe 04.06.2013 la 14:37 Actualizat pe 04.06.2013 la 15:44

E pacat sa iti petreci toata vara inchisa in sala de fitness, printre aparate, incercand sa te mentii in forma. Ratezi asfintitul soarelui, aerul proaspat de primavara, mireasma florilor de vara si ciripitul pasarilor. Ca sa nu renunti la antrenamentul tau zilnic dar sa si te bucuri de vremea frumoasa, alege sa practici afara urmatoarele sporturi si tipuri de antrenament.

1. Zumba

Tot mai multi antrenori de Zumba au inceput sa isi scoata invataceii afara, impreuna cu un sistem de sonorizare care sa redea ritmul si muzica latina, caracteristica antrenamentului. Inscrie-te si tu la un astfel de curs si invata miscari de dans adaptate unei rutine de aerobic, in timp ce slabesti in jur de 400 calorii/ora!

2. Inot

Iti place sa inoti? Vara asta, paraseste piscina interioara pentru o tura in bazinul de inot afara. Iar daca nu faci asta in mod obisnuit, nu ar fi rau sa incepi de acum. Inotul este un sport care intareste inima si tonifiaza muschii, pe langa faptul ca nu suprasolicita incheieturile. Nu realizezi efectiv ca faci efort pentru ca nu simti ca te incalzesti.

3. Ciclism

Nu te deplasezi nicaieri fara bicicleta? Perfect! Ciclismul este un sport care iti solicita intregul corp, nu doar picioarele. Este recomandat pentru cresterea mobilitatii soldurilor si genunchilor si nu risti intinderi musculare.

4. Paddleboard
Paddleboardingul este ultima fita in materie de sporturi printre vedete. Ireland Baldwin si Olivia Wilde sunt des surprinse de paparazzi in timpul unor astfel de sesiuni. Ce este paddleboardingul? O combinatie de canoe si surfing - stai in picioare pe un surfboard si te deplasezi impingand cu vaslele in ocean. Acest sport te ajuta la imbunatatirea echilibrului si relaxarea muschilor spatelui.
5. Tai Chi
Deseori descris ca "meditatie in miscare", Tai Chi implica miscari lente, deliberate, in timp ce meditezi sau te concentrezi pe respiratie. Miscarile de tai chi sunt de obicei circulare, realizate fara graba - sa nu te sperii daca iti ia si 20 de minute pentru a duce pana la capat una dintre ele. Tai Chi este bun pentru coordonare, agilitate, un somn linistit si la tonifierea intregului corp.
6. Tenis

Tenisul este un sport ideal pentru antrenarea intregului corp: implica miscarea corpului fara pauza si alergare, ceea ce determina un efort sesizabil de organism. Mai mult, tenisul ajuta la mobilitate, agilitate, echilibru si forta. O femeie care are in jur de 60 kilograme va arde intre 330 - 420 calorii.

7. Urcat pe munte
Daca esti genul de femeie care adora sa evadeze din marele oras, planuieste-ti cateva weekend-uri in natura, la munte. Mergi cu cortul sau cazeaza-te la o cabana de lemn si nu uita sa faci cat mai multe trasee. Urcatul pe munte reduce tensiunea arteriala si colesterolul.
8. Alergare
Alergarea este cea mai simpla metoda de a te mentine in forma. Nu ezita sa iesi la rasaritul soarelui in parc, pentru cateva minute de alergat, mai ales pentru ca astfel, vei evita dezvoltarea osteoporozei.
9. Frisbee

Frisbee este un joc ce implica interactiune, socializare si coordonare mana-ochi. Alergi, arunci, te intinzi si incerci sa prinzi un disc incredibil de usor. Acest tip de sport te va ajuta sa iti conturezi talia.

10. Volei pe plaja

Un sport perfect pentru aceasta vara? Voleiul pe plaja! Iti tonifica bratele, picioarele si trunchiul si are beneficiile oricarui tip de antrenament cardio. In plus te ajuta sa iti dezvolti reflexe rapide si imbunatateste starea articulatiilor tale.

foto: sportskeeda.com

În articolul

10 antrenamente pe care trebuie sa le incerci vara asta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x