10 fructe si legume care ne ajuta sa slabim
Publicat pe 01.06.2011 la 15:18 Actualizat pe 01.06.2011 la 15:19
Deseori ne confruntam cu o adevarata provocare: cum sa slabim si apoi sa ne si mentinem greutatea?! Urmam sau incercam sa urmam variante de diete, care dau sau nu dau rezultate. Exista, insa, dincolo de orice dieta, legume si fructe care nu numai ca nu ingrasa, dimpotriva, ele pot fi mancate in orice cantitate si chiar ajuta, la propriu, organismul la detoxifiere, astfel dand rezultate mult mai bune intr-o cura de slabire.
Fructe
1. Capsunile
Compozitia chimica a capsunilor presupune intr-o proportie de aproxmativ 90% continut de apa. In rest, avem multe vitamine: A, B1, B2, B6, C, E si K, si minerale importante, precum calciu, fosfor, fier, cupru, mangan, potasiu, sodiu. Consumati-le in orice cantitate doriti, ele fiind recomandate in hepatite, anemie, astenie, boli cardiovasculare.
2. Portocalele
Este una dintre cele mai importante surse de saruri minerale, in special calciu si fosfor. Portocala stimuleaza imunitatea si intareste toate functiile organismului.
3. Merele
Curele cu mere nu degeaba sunt recomandate persoanelor care au probleme cu hipertensiunea arteriala si colesterolul. Depurative si detoxifiante, se pot consuma in orice cantitate.
4. Pepenele galben
Are un continut mare de apa, deci, nu ingrasa. Consumati-l ori de cate ori aveti ocazia, mai ales daca adaugam si o cantitate importanta de vitamine A, B si C, cu proprietati diuretice si laxative.
5. Ananasul
Este supranumit si "prietenul siluetei", acest fruct arde caloriile in plus acumulate in organism. Unii nutritionisti recomand ca dupa o masa copioasa sa consumam cateva felii de ananas. El contine in proportie de appx 90% apa, si multe vitamine si minerale: B, C, potasiu, mangan, calciu, iod. Consumul de anans combate arteroscleroza, intrucat impiedica depunerile ateroamelor de grasime pe vasele sanguine.
Legume
1. Castravetele
Este una dintre legumele cu cele mai putine calorii, cu un continut foarte mare de apa; are cam 10 calorii la 100 gr! In plus, consumandu-l, beneficiem de vitaminele B, C si E, de cantitati de potasiu si sodiu.
2. Morcovul
Este una dintre cele mai mari si importante surse de vitamina A! Are putine calorii si continut mare de apa.
3.Varza dulce
Este un adevarat izvor de saruri minerale: potasiu, magneziu, calciu, fosfor, sulf, cupru si o furnizoare de vitamine A, B, C, H, K. Are un efect de regenerare a tesuturilor, "intinerind" organismul. Regleaza nivelul glicemiei si, bineinteles, nu ingrasa, putand fi consumata in orice cantitate!
4.Conopida
Ajuta la detoxifierea organismului, previne cancerul si scade nivelul glicemiei. Are un continut foarte mare de vitamina C, B, K si E.
5. Andivele
Este un adevarat aliat al obezitatii si ai celor care sufera de arteroscleroza si nivel ridicat al colesterolului! In plus, sunt un vitaminizant excelent pentru organism, continand vitaminele A, B1, B2, si importante saruri minerale, precum sodiu, potasiu, calciu, fosfor, magneziu si mangan.
Citeste si Sfatul Parintilor
FOTO: Hepta