10 metode de a scapa de stres si dureri de cap in perioada Sarbatorilor!

Publicat pe 30.12.2010 la 21:03 Actualizat pe 30.12.2010 la 21:49

stres

Sarbatorile sunt un motiv de bucurie generala, dar intre cumparaturi, gatit si vizite, mai ca iti piere cheful de sarbatorit iar tensiunea incepe sa se resimta. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa scapi de stres si dureri de cap zilele urmatoare.

1. Cunoaste-ti inamicii: Daca esti o persoana care sufera de migrene, trebuie sa cunosti factorii care duc la declansarea unei crize. Vinul rosu, carnea procesata, branzeturile vechi, nucile - sunt numai cateva alimente care sunt trecute pe lista interzisa. De cate ori esti tentat sa ciugulesti din cele interzise, intreaba-te : "cat de fericite vor mai fi Sarbatorile mele daca mi le voi petrece din durere in durere, fiind incapabil sa ma bucur de ele?" si astfel va fi mai usor sa stai departe de tentatii.

2. Evita excesul de alcool: Indiferent daca suferi de felul tau de migrene sau nu, excesul de alcool e o modalitate sigura de a te alege fara mare efort cu o sacaitoare durere de cap. O idee buna este sa consuma cat mai putin alcool, sa te mentii hidratat si sa eviti amestecul mai multor bauturi alcoolice. Sau mai bine, toasteaza cu un pahar de suc de portocale.

3. Incearca sa iti mentii rutina zilnica: In timpul Sarbatorilor, totul se desfasoara cu rapiditate si totul pare intors pe dos fata de rutina obisnuita. Programul nostru obisnuit este impanat cu petreceri, alergaturi dupa cadouri, prepararea mancarii de Sarbatori, decorarea casei. In aceasta perioada haotica, fa tot posibilul sa mananci la intervale regulate de timp, sa iti continui exercitiile fizice (sau sa faci mai multe!) si sa te odihnesti bine.

4. Este bine sa spui NU: Incepi sa fii coplesit de evenimentele la care trebuie sa participi. Nu esti singurul care simte asta. Si, din moment ce nu o sa poti sa te ascunzi sub o piatra pana anul viitor, e timpul sa stabilesti niste reguli si limite. Fa-ti timp si pentru tine sa respiri si evita evenimentele sociale.

5. Fa-ti timp sa te bucuri de ce iti place in timpul Sarbatorilor de iarna: Nu ar mai fi sarbatori fara aprinsul lumanarilor, decorarea casei, cantecele de Craciun puse in surdina in serile de iarna. Asigura-te ca te bucuri din plin de aceste zile festive, pentru ca vor reveni abia peste un an! Mai ales ca trairile pozitive sunt benefice pentru sanatatea ta, alungand orice motiv de stres."

6. Ofera-ti un cadou. Opreste-te din fuga pentru cadouri si rasfata-te si pe tine. Incearca un masaj, un tratament cosmetic... chiar si o noua coafura te va ajuta sa iti schimbi starea de spirit si sa te simti proaspata. Un mod foarte eficient si deloc scump de a te relaxa poate sa fie si degustarea unei cesti cu ceaiul preferat, cafea decofeinizata (incearca sa stai departe de cofeina!) sau o plimbare in natura.

7. Mediteaza intr-un loc linistit. Este vital ca dimineata (sau oricand simti ca nivelul stresului este mare) sa iti aloci 10 minute pentru meditatie si reechilibrare. Mai exact, trebuie sa stai singura, sa inspiri adanc, sa iti golesti mintea de griji macar 10 minute. Cand vei deschide ochii, vei vedea lumea cu alti ochi.

8. Nu te implica in conflicte. Exista cineva in familia ta caruia ii place sa se contrazica, sa se certe cu ceilalti sau sa bea prea mult iscand conflicte? Incearca sa te tii cat mai departe de aceste situatii. Creaza-ti mantre si repeta-ti: " Respira adanc de trei ori" sau " Nu o sa ma implic, nu o sa ma afecteze". Daca acestea nu functioneaza, fa-ti un plan de rezerva.

9. Adu-ti aminte de cei dragi. Multi dintre noi devin tristi in perioada Sarbatorilor gandindu-se la cei dragi care au plecat dintre noi si alaturi de care petreceam candva in aceasta perioada a anului. In loc sa faci loc tristetii in viata ta, mai bine onoreaza memoria celor dragi si fa ceva ce stii ca le facea placere: recreeaza o reteta de-a mamei, fa o prajitura de-a ei si nu te sfii sa versi o lacrima daca asa simti atunci.

10. Mergi la un consult medical. Nu uita, durerile de cap pot fi intr-adevar serioase si nu le trata cu ideea "lasa ca or sa imi treaca". Daca durerile devin insuportabile, du-te la un medic si nu te neglija niciodata!

Vezi si Sfatul Parintilor!

sursa foto: a1.ro

În articolul

10 metode de a scapa de stres si dureri de cap in perioada Sarbatorilor!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Selly, atac la adresa Oanei Roman: „Băgătoare de seamă, vorbește gura fără ea”. Vloggerul, cuvinte dure pentru vedetă
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x