10 modalitati de a slabi fara dieta

Publicat pe 11.09.2010 la 13:27 Actualizat pe 11.09.2010 la 14:06

Vrei sa dai jos cateva kilograme, dar gandul unei diete drastice te face sa renunti? Insa daca ai putea slabi intr-un mod mai simplu si lipsit de mult efort? Schimband cate ceva in stilul de viata, iti ajuti si organismul sa lucreze.

1.Cronometreaza-ti mesele

Seteaza un cronometru pentru 20 de minute si redescopera mancatul lent. Acesta este unul dintre cele mai importante obiceiuri pentru a slabi fara un plan de dieta complicat. Savureaza fiecare bucata si ai rabdare pana simti ca esti satula. Mesele luate pe indelete ofera o placere mai mare chiar daca portile sunt mai mici si declanseaza hormonii de satietate ai corpului. Graba blocheaza aceste semnale si cauzeaza mancatul in exces.

2.Dormi mai mult, cantaresti mai putin

O ora in plus de somn pe noapte poate ajuta o persoana sa slabeasca 7 kilograme intr-un an, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Michigan, SUA, care au efectuat teste asupra unor subiecti cu o ratie de 2.500 de calorii pe zi. Acestia au descoperit ca inlocuitul unor activitati nefolositoare - cum ar fi si gustarile din plictiseala - cu somnul te ajuta sa reduci caloriile cu 6%. Rezultatele variaza pentru fiecare persoana, dar somnul te poate ajuta si in alt mod. Exista dovezi ca somnul insuficient duce la cresterea poftei de mancare, facandu-te neobisnuit de flamandai.

3.Serveste portii mai mari, mananca mai multe legume

Serveste trei legume in seara asta la cina, in locul uneia, si vei manca mai mult fara sa iti dai silinta. O varietate mai mare determina oamenii sa consume si mai multe alimente - si consumul de fructe si legume este un mod grozav de a slabi. Continutul ridicat de fibre si apa iti ofera senzatia de satietate cu mult mai putine calorii. Gateste-le fara sa mai adaugi grasimi. Si condimenteaza-le cu suc de lamaie si ierburi, decat sa le ineci in sosuri sau dressinguri grase.

4. Mai multa supa, mai putine kilograme

Adauga o supa in meniul tau zilnic si te vei simti satula cu mai putine calorii. Alege minestrone (supa italiana cu legume si paste), supa de tortilla sau won-ton-ul chinezesc. Supa este foarte buna mai ales la inceputul unei mese pentru ca iti incetineste ritmul de mancare si iti reduce apetitul. Daca nu ai timp sa faci o supa de casa, incepe cu o supa la conserva cu un continut scazut de sodiu, adauga legume proaspete sau inghetate si las-o sa dea un clocot. Ai grija insa la supele crema, care pot avea un continut ridicat de grasimi si calorii.

5. Alege cerealele integrale

Cerealele integrale, precum orezul negru, orzul, ovazul, graul negru si graul integral nu trebuie sa lipseasca din arsenalul strategiei tale de slabire fara efort. Acestea te ajuta sa te simti satula cu mai putine calorii si iti pot imbunatati nivelul de colesterol, de asemenea. Dar nu trebuie neaparat sa renunti la mancarurile tale preferate pentru a te bucura de avantajele lor. Acum cerealele integrale se gaasesc in numeroase produse, inclusiv in vafe, blaturi de pizza, briose, paste si diferite tipuri de paine.


6. Sari peste sunca

Renunta la cele doua felii de sunca de la micul-dejun sau din sandvisul de la pranz. Aceasta miscare simpla te scapa de aproximativ 100 de calorii, care pot duce la o scadere in greutate de pana la 5 kilograme in decursul unui an. De asemenea, alte alimente pot da aceeasi savoare unui sandvis cu mult mai putine calorii. Gandeste-te la felii de rosie, ardei gras, ardei copt, mustar cu boabe sau felii subtiri de branza de capra cu mirodenii.

7. Gateste o pizza light

Alege topping-uri vegetale pentru pizza in loc de carne si vei rade 100 de calorii de la respectiva masa. Alte trucuri pentru o pizza "usoara": foloseste putina branza sau branza cu un continut scazut de calorii si opteaza pentru un blat foarte subtire, facut cu un strop de ulei de masline.

8. Redu zaharul

Inlocuieste o bautura racoritoare cu apa sau un fresh natural si vei evita 10 lingurite de zahar. Adauga lamaie, menta sau capsune inghetate pentru aroma si distractie.

Se pare ca zaharul lichid din suc pacaleste senzatia de satietate normala a organismului. Un studiu a comparat adaugarea a 450 de calorii zilnic, prin bomboane gumate vs. bauturi carbogazoase. Cei care au consumat bomboane au mancat fara sa-si dea seama un numar mai mic de calorii per total, dar nu acelasi lucru s-a intamplat cu cei care au consumat suc. Acestia s-au ingrasat cu un kilogram si un sfert in doar patru saptamani.

9. Foloseste un pahar inalt si subtire

Foloseste un pahar inalt si ingust in locul unuia mic si lat pentru a reduce caloriile din lichide - si greutatea ta - fara regim. Vei bea cu 25-30% mai putin suc, vin sau orice alta bautura.
Cum e posibil? Doctorul Brian Wansink, de la universitatea americana Cornell a descoperit ca oamenii de obicei toarna mai mult lichid intr-un pahar jos, chiar si barmanii.

10. Bucura-te de ceaiul verde

Sa bei ceai verde poate fi, de asemenea, o strategie buna pentru a pierde din greutate. Unele studii sugereaza ca acesta poate declansa "motorul" de ardere a caloriilor din organism, posibil prin actiunea unor substante fitochimice numite catehine. In cel mai rau caz, te vei bucura de o bautura racoritoare si fara calorii.
Slabeste fara planuri dietetice nebunesti sau complicate. Suna o prietena, fa-ti pedichiura, cumpara haine noi sau, la ocazii speciale, ofera-ti o felie mica de tort cu branza.

Citeste si Antena 1

În articolul

10 modalitati de a slabi fara dieta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x