10 motive pentru care e bine sa te trezesti in zorii zilei

Publicat pe 30.08.2012 la 15:13 Actualizat pe 30.08.2012 la 15:33

O viata haotica, cu zile care incep cu jumatate de ora inainte sa iesi pe usa spre birou si se termina cu tine, in mijloacele de transport, extenuata, ametita si adormita, nu iti pot face decat rau pe termen lung. Chiar daca ti se pare ca e suficient sa cresti cantitatea de cafeina si sa mergi cu indarjire inainte, acestea sunt deseori "solutii" temporare, care te vor lasa fara vlaga in final si deprimata.

Dan Luca, un auditor financiar, a descoperit ca singura metoda pentru a apuca sa faci si altceva pe langa job, pentru a trai de fapt, este sa iti prelungesti ziua. Modul sau de a face asta pare chinuitor somnorosilor, dar da rezultate spune el: chesia este sa te trezesti in fiecare dimineata la 5 dimineata.

Ce castigi daca te trezesti in zorii zilei:

1. Ai timp sa iti faci toaleta corespunzator si sa te imbraci impecabil. Nu mai trebuie sa cauti innebunita dupa bluza, pantofi, esarfa, etc.

2. Pleci din timp la job si ajungi relaxata si zambitoare la birou. Cele 10 minute pe care ti le iei de rezerva te scutesc de stresul de a prinde prea multe semafoare rosii sau blocaje in intersectie.

3. Faci inhalatii cu uleiuri esentiale – eucalipt si menta – pentru a desfunda caile nazale si pentru a te pune intr-o stare excelenta intr-un timp foarte scurt. Sunt inca in faza de testare cu acest obicei, dar pana acum rezultatele sunt deosebite.

4. Iti planifici strategic propriul business (sau viitorul business daca inca esti angajat). Daca nu dimineata cand esti odihnit… cand altcandva?… Seara dupa ce esti stors de energie?

5. Ai timp sa citesti zilnic 30-60 de minute si sa devii expert in domeniul tau! In 300 de zile de citit intr-un an, ajungi sa citesti intre 50 si 100 de carti.

6. Lucrezi 1-2 ore ultraproductive pentru job fara sa ai nici o intrerupere – cu un randament cel putin dublu. Reusesti asa sa faci poate 25-50% din ceea ce aveai de facut in ziua respectiva. Vei fi mult mai increzatoare ca vei termina tot ceea ce ti-ai propus in ziua respectiva.

7. Iti scrii zilnic, timp de cel putin 30 de zile, obiectivele pe urmatoarele 12 luni. In fiecare zi le scrii pe o pagina noua fara sa te uiti in urma. Asa “le dai voie sa negocieze intre ele” ierarhia in functie de importanta pe care o au pentru tine.

8. Bei 0.5 L de apa si te reincarci cu energie dupa un somn in care te-ai deshidratat. Recomandare: Bea apa la o temperatura mai mare decat cea a corpului, ca sa nu fortezi corpul sa consume energie pentru o a incalzi dupa ce ajunge in stomac.9

9. Scrii timp de 15 minute toate lucrurile pentru care esti recunoscator si eliberezi orice urma de anxietate. Usor de facut, efect garantat pentru toata ziua. Nu mai ai nevoie de calmante, eliberezi endorfine in mod natural!

10. Castigi respectul instantaneu al oricarei persoane cu care vorbesti despre asta – e aproape similar cu a alerga un maraton in mintea multora . Nu va trece mult pana sa fii intrebat ce ai patit de esti asa calm, relaxat si increzator.

sursa: danluca.ro

În articolul

10 motive pentru care e bine sa te trezesti in zorii zilei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Unde se află românul care a dat 500.000 de euro pe o maşină. Bolidul său nu este însă şi cel mai puternic
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x