10 trucuri pentru a te mentine in forma fara pic de efort

Publicat pe 02.10.2012 la 13:20 Actualizat pe 02.10.2012 la 15:20

Daca nu ai nevoie sa intri la dieta, dar vrei sa te mentii in forma fara sa renunti la micile placeri, exista cateva trucuri usoare la care poti apela. Crede-ne, nu necesita eforturi mari!

1. Nu-ti nega micile placeri culinare

“Savureaza alimentele pe care le iubesti in moderatie”, te indeamna Amy Shapiro, nutritionist acreditat pentru Real Nutrition NYC. “Nu alimental in sine te face sa te ingrasi, ci portiile pe care le consumi”.

2. Asigura-te ca jumatate din farfurie este plina de legume

“Legumele sunt pline de fibre si apa asa incat iti vor potoli foamea fara sa te balonezi”, spune Shapiro.

3. Cand mananci in oras, comanda portia cea mai mica

“Indiferent ca vorbim de cafea, salate, supe sau iaurt, daca vrei sa mananci putin, comanda putin”, spune Stephanie Middleberg pentru Redbookmag.com.

4. Nu manca totul din farfurie

“Cand cinam la restaurant, portiile sunt in mod normal duble fata de cat avem nevoie sa mancam”, explica Middleberg. “Ideea este ca tot poti sa mananci ce vrei, numai ca mai putin din el”.

5. Consuma o salata sau supa cand mananci la un restaurant

“Atat supa cat si salata iti dau o senzatie de satietate si lasa mai putin loc in stomac pentru felul principal, astfel ca tu vei refuza sa mananci tot”, crede Shapiro

6. Nu manca in fata televizorului

Daca ti-e foame, alege snackuri bogate in fibre care iti potolesc foamea dar nu sunt pline de calorii: popcorn sau fructe. In niciun caz nu iti fa rezerve de mancare in timp ce te uiti la televizor. Va trece timpul fara sa iti dai seama si mancarea se va “evapora” din fata ta, fara sa realizezi.

7. Alege intotdeauna fainoase integrale in loc de cele procesate

Astfel, nu va trebui sa renunti complet la carbohidrati. Shapiro este convinsa ca: “Fainoasele integrale iti dau o senzatie de satietate pentru mai mult timp, te ajuta sa iti mentii nivelul zaharurilor in sange la limite normale si au vitamine si minerale in compozitie. In schimb, painea alba se transforma rapid in zaharuri, de indata ce ajunge in organism. Daca nu o folosesti rapid, se va depune ca grasime”.

8. Incearca sa eviti cinele facute din resturi si snack-uri diferite

“Cei care mananca la cina un amestec frugal de humus, biscuit, iaurt, risca sa acumuleze mai multe calorii decat daca ar fi mancat ceva echilibrat si gatit”, spune Middleberg.

9. Nu manca din punga

Cea mai usoara metoda de a manca mai mult decat ai vrea si decat ai avea nevoie este sa rontai snack-uri direct din punga. Fara sa iti dai seama, te trezesti cu punga goala si cu zeci de calorii acumulate. Ai grija sa ai o farfurie sau un bol la indemana pe care sa rastorni doar o parte din ce ai cumparat, exact cat intentionezi sa consumi.

10. Stai departe de indulcitorii artificiali

“Indulcitorii artificiali nu fac decat sa iti alimenteze poftele si sa provoace balonare si oboseala. In loc de acestia, opteaza pentru o lingurita de zahar neprocesat, miere sau sirop de artar. O lingurita contine doar 16 calorii”, concluzioneaza Middleberg.

foto: hepta.ro

În articolul

10 trucuri pentru a te mentine in forma fara pic de efort

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Investiţie uriaşă în România. Afacerea de 88 de milioane de euro realizată de o firmă de Cehia, în Constanţa
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x