3 avantaje esentiale ale implantului dentar la care nu v-ati gandit!

Publicat pe 11.04.2018 la 10:56 Actualizat pe 11.04.2018 la 11:03

Dincolo de faptul ca prin implant dentar se recapata functia de masticatie, acesta contribuie in mod major la obtinerea unui stil de viata mai bun prin faptul ca persoana in cauza isi redobandeste un zambet placut.

Majoritatea persoanelor care sufera de edentatie partiala sau totala iau in calcul implantul dentar doar pentru a se bucura din nou de o dantura completa. Nu este o gandire superficiala, dar nici suficient de elaborata, deoarece ar trebui sa se aiba in vedere ca acest tratament stomatologic asigura avantaje cu mult mai importante in multiple aspecte ale vietii.

Dincolo de faptul ca prin implant dentar se recapata functia de masticatie, acesta contribuie in mod major la obtinerea unui stil de viata mai bun prin faptul ca persoana in cauza isi redobandeste un zambet placut. De astfel, numeroase studii de specialitate sustin importanta implantului dentar pe diferite planuri ale vietii:

Un implant dentar asigura confort psihologic

Exista studii care sustin ca dupa realizarea unui implant dentar increderea in sine creste chiar si cu 80%. Cum de este posibil acest lucru este simplu de inteles daca se are in vedere ca dupa procedura persoana respectiva are tendinta de a-si intensifica viata sociala, nefiind tentata sa se mai ascunda din cauza faptului ca ii lipsesc dinti sau ca are o dantura inestetica.

Exista studii care sustin legatura dintre implantul dentar si confortul psihologic al persoanei care face o optiune din acesta. De exemplu, in cadrul celui realizat de Louisiana School of Dentistry, New Orleans, nu mai putin de 88% dintre subiecti au sustinut ca implantul dentar le-a crescut increderea de sine.

Implantul dentar asigura un aspect estetic impecabil

Continuand ideea exprimata anterior, mai mult de 60% dintre pacientii care au facut o optiune din aceasta procedura stomatologica se bucura de lucrari protetice pe implant dentar de o calitate superioara - coroana dentara zirconiu portelan, de exemplu – care contribuie la obtinerea unui aspect estetic fara repros. Se sustine ca procedura are ca efect intinerirea fetei persoanei cu pana la 10 ani, aspect sustinut de cel putin urmatoarele considerente:

• Dupa implantarea dentara ridurile din jurul gurii dispar;

• Buzele isi vor recapata o forma atragatoare, plina;

• Se imbunatateste cu mult aspectul obrajilor.

Implantul dentar contribuie major la redobandirea functiilor nutritionale

Nutritia este mult afectata in cazul persoanelor carora le lipsesc dinti. Este firesc sa se intample asa, dat fiind faptul ca fara dinti alimentele nu pot fi mestecate bine, se ingereaza bucati mari de hrana si nu se consuma alimente dure, precum carnea, unele legume (morcovii si guliile de exemplu), unele fructe (gutuile, merele). Ca rezultat al lipsei dintilor apar insuficiente de natura digestiva.

O persoana cu implanturi dentare isi diversifica alimentatia, putand sa consume alimente pe care anterior nu putea, din cauza dintilor lipsa. Diversificarea alimentatiei are ca rezultat asimilarea unor substante nutritive care contribuie substantial la obtinerea unui ten frumos si sanatos, dar si la consolidarea sistemului imunitar.

Isi merita costurile implantul dentar?

Avand in vedere informatiile expuse anterior, raspunsul nu poate fi decat afirmativ. Cu toate acestea, multi au rezerve de raport financiar, considerand ca trebuie sa plateasca un pret implant dentar mare. Foarte adevarat, pretul procedurii nu poate fi considerat mic, dar este vorba, in cele mai multe cazuri, despre o investitie pentru o viata, deoarece implanturile dentare sunt garantate chiar si 20 de ani.
Potrivit Draristide.ro, intre factorii care influenteaza costul procedurii se numara sunt urmatorii:

• Tipul implantului dentar: definit de material si brand;

• Numarul de implanturi dentare necesar de realizat: firesc, un implant in plus creste pretul procedurii;

• Calitatea si cantitatea osului dentar: in unele cazuri sunt necesare interventii chirurgicale pentru grefa de sinusuri;

• Tipurile de lucrari protetice pe implanturi: coroanele din zirconiu sau cele ceramice au un pret mai mare decat cele din acrilat, compozit sau metalice, de exemplu;

• Anestezia utilizata in timpul interventiei: anestezia totala (utilizata doar pentru unele cazuri) are un pret mai mare decat cea locala;

• Tehnologia utilizata: in functie de tehnologia utilizata in timpul procedurii, pretul unui implant dentar poate sa sa creasca.

În articolul

3 avantaje esentiale ale implantului dentar la care nu v-ati gandit!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x