4 mituri despre măsurile de contracepție

Publicat pe 03.05.2018 la 13:02 Actualizat pe 03.05.2018 la 13:06

Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi.

Există situații în care în timpul unui contact sexual prezervativul cedează, sau, în cazul în care actul este produs fără protecție, apare riscul unei sarcini nedorite. Există măsuri de contracepție pentru astfel de situații, verificate și recomandate de specialiști, dar și alte măsuri care mai degrabă se încadrează în categoria miturilor. Pe scurt, nu prea sunt eficiente și de cele mai multe ori nu se bazează pe date concrete. Cea mai eficientă cale de contracepție într-un astfel de scenariu a fost și rămâne în continuare pastila de a doua zi, care trebuie administrată în mod ideal la 12 ore de la contactul sexual și cel mult 72 de ore, însă cu riscul de a avea o eficiență mai scăzută. Aceasta fiind cea mai importantă soluție la care poți apela, să vedem acum și care sunt alte măsuri de contracepție de care sigur ai auzit, dar care nu îți garantează nici pe departe siguranță.

4 mituri despre măsurile de contracepție:

1. Retragerea înainte de ejaculare

Ai putea crede că dacă el va ejacula în afara vaginului, după un act sexual neprotejat, în acest fel elimini orice risc de a rămâne însărcinată. Este o greșeală să crezi acest lucru. Deși șansele de a rămâne însărcinată, într-un astfel de scenariu, scad considerabil, există posibilitatea ca anumite cantități mici de lichid seminal să fie secretate în vagin, înainte ca ejacularea să aibă loc.

2. Dușul vaginal

Orice ai putea crede, spălăturile vaginale nu elimină riscul de a rămâne însărcinată. În primul rând, spermatozoizii nu pot fi înlăturați, din moment ce au ajuns în cervix, iar în al doilea rând există și riscuri atunci când îți faci spălături vaginale, precum anumite tipuri de infecții, motiv pentru care ar trebui să fii foarte atentă.

3. Lipsa orgasmului în timpul actului sexual

Un climax al actului sexual, orgasmul nu este singura cale prin care poți rămâne însărcinată. Odată ajunși în vagin, spermatozoizii pot fecunda ovulul, în ciuda lipsei orgasmului în timpul contactului direct. Ovulul este eliberat în fiecare lună, în perioada de ciclu menstrual.

4. Actul sexual în perioada în care tu alăptezi

Acesta este cu adevărat un mit provenit de obicei din timpuri mai vechi. Din punct de vedere biologic, în perioada în care tu alăptezi, există o predispoziție a organismului tău de a inhiba ovulația, de unde s-a născut și ideea că în această perioadă nu poți rămâne însărcinată, ceea ce nu este adevărat. Chiar și atunci când alăptezi, în cazul unui act sexual neprotejat, există posibilitatea de a rămâne însărcinată la fel de ușor.

Pentru mai multă siguranță, este bine ca întotdeauna actul sexual să se facă protejat. Nu vorbim aici doar despre riscurile de a rămâne însărcinată, dar și despre evitarea bolilor cu transmitere sexuală. Evită miturile, documentează-te, iar atunci când ai cu adevărat dileme, discută cu medicul tău ginecolog.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Goran Bogicevic

În articolul

4 mituri despre măsurile de contracepție

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x