4 motive pentru care nu trebuie să mănânci în fața computerului

Publicat pe 22.08.2021 la 14:47 Actualizat pe 22.08.2021 la 14:52

După o zi în care petreci mult timp la locul de muncă, cu siguranță vei vrea să te relaxezi măcar seara. Un serial pe canapea în sufragerie este adesea cea mai la îndemână soluție. Majoritatea oamenilor stau mult timp pe parcursul unei zile cu ochii la calculator, deci încă vreo două ore seara nici nu prea mai contează, nu-I așa?

Cei mai mulți oameni spun că se relaxează dacă își iau cina în fața computerului sau în fața televizorului

Shutterstock

Cei mai mulți oameni spun că se relaxează dacă își iau cina în fața computerului sau în fața televizorului. Ei consideră că acest obicei îi relaxează după o zi destul de agitată. Specialiștii spun însă că nu este un obicei deloc sănătos. Pe lângă faptul că vizionarea programelor tv multe ore nu este un obicei care să contribuie la sănătatea organismului.

Iată care sunt principalele motive pentru care nu trebuie să mănânci în fața ecranelor

1. Ai tendința să mănânci mai mult. Este de la sine înțeleg că dacă nu ești atent la activitatea principală mâncatul, poți pierde noțiunea cantității de mâncare pe care este recomandat să o consumi. Mintea ta este distrasă atunci când te uiți la televizor și nu vei mai reuși să-ți dai seama cât de mult ajungi să mănânci de fapt. Nici senzația de sațietate nu o vei mai simți pentru că ești concentrat pe ceea ce îți oferă ecranul. Ca să ai control asupra cantității de mâncare de la o masa poți comanda de pe eatZZ și așa vei știi sigur ce gramaj are porția din farfuria ta.

2. Un al doilea motiv pentru care nu ar trebui să consumi mâncarea în fața ecranelor este că te poți răsfăța cu mâncare care nu este tocmai sănătoasă. De cele mai multe ori vei ajunge să alegi cantitate în loc de calitate, care în mare parte înseamnă alimente procesate sau congelate, la îndemână, dar care sunt pline de calorii. Un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Comunicare și Sănătate a dezvăluit, de asemenea, că oamenii care se uită prea mult la televizor sunt și cei care ajung să consume foarte mult junk food. Nu strică să te răsfeți din când în când cu un burger de la Burger&Grill JOY, dar acest lucru nu trebuie să devină un obicei. Pentru o masă sănătoasă poți alege oricând preparatele de la Oh! Salad Decebal.

3. Ești expusă riscului de obezitate. Mai multe studii au scos la iveală faptul că oamenii care mănâncă în fața ecranelor, mai ales copiii, sunt expuși în mare măsură riscului de obezitate. Statul în fața ecranelor îți încetinește rata metabolică și duce la acumularea de grăsimi în zona taliei, ceea ce crește riscul de obezitate. În loc să petreci ore în șir în fața televizorului și să mesteci mâncarea lent, cel mai bine este să mănânci și apoi să te relaxezi la tv sau la computer.

4. Dacă mănânci în fața ecranelor este posibil să nu mai simți senzația de sațietate. Mâncatul cu atenție nu se mai aplică pentru că te vei concentra pe ceea ce vezi în ecran. Privirea în ecran nu îți va mai da voie să simți sațietatea și nici plăcerea de a consuma alimentele preferate. Există riscul ca deși ai consumat o cantitate mare de mâncare să te simți încă înfometată. Mâncatul în fața ecranelor este ca atunci când consumi ceva în mod mecanic, fără să simți vreo plăcere. Ca să scapi de o grijă, poți comanda de pe eatZZ de la Trattoria Il Calcio Floreasca și să mănânci ceva gustos pe terasa casei tale, ca atunci când puteai merge liniștită la restaurant.

Nu este deloc recomandat multitasking-ul în timpul mesei. Specialiștii spun că atunci când consumi alimente, trebuie să fii conștientă de ceea ce faci și să fii atentă la fiecare lingură de mîncare pe care o bagi în gură. Mâncatul în fața ecranului este asociat cu creșterea frecvențelor meselor.

Respectă orele de masă și consumă mâncarea liniștită, niciodată în fața ecranelor, în timp ce citești sau conduci. Dacă ești atentă la ceea ce faci, scad mult șansele să consumi mai multă mâncare decât are organismul tău nevoie. Pentru ca procesul de digestie să se producă așa cum trebuie, medicii nutriționiști spun că fiecare înghițitură de mâncare trebuie mestecată de cel puțin 20 de ori.

În articolul

4 motive pentru care nu trebuie să mănânci în fața computerului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x