4 trucuri pentru cei care poartă aparat dentar pentru adulți!

Publicat pe 23.02.2017 la 20:03 Actualizat pe 23.02.2017 la 20:19

Aparatul dentar, o responsabilitate importanta!

Zâmbetul perfect este dorință multor adulți, de aceea, cei mai mulți dintre ei apelează la tratamente ortodontice pentru o aliniere perfectă a danturii. Deși aparatul dentar tinde să fie asociat cu copiii, în prezent, mulți adulți aleg să poarte un apărat dentar special pentru a scăpa de complexul dinților strâmbi.

Din momentul în care începem să purtăm apărat dentar, indiferent de vârstă, ne asumăm o responsabilitate importantă. Acest lucru este necesar, deoarece în această perioadă dinții au nevoie de o atenție deosebită pentru a-i proteja de degradare, de colorare și de boli gingivale. Ar trebui, de asemenea, să fie luate măsuri de precauție pentru a evită deteriorarea aparatului dentar. De exemplu, este recomandat să se evite consumul de dulciuri gumate sau lipicioase.

Secretul periajului cand porți apărat dentar

Cu toate că perierea de două ori pe zi este recomandarea standard de îngrijire orală, atunci când purtați apărat dentar, ar trebui să va spălați după fiecare masă-chiar și după micile gustări din timpul zilei sau din noapte. Acest lucru este important deoarece particulele de alimente se prind ușor în aparatul dentar și, cu cât sunt lăsate mai mult timp pe dinți, cu atât riscul de a dezvoltă probleme dentare crește. Este recomandat să folosiți o periuța de dinți moale, cu peri rotunzi sau o periuța de dinți electrică.

„Incepeti prin a va clăti gură cu apa, pentru a adună mâncare blocatape aparatul dentar. Este important să va spălați pe fiecare dinte la linia gingiei și atât deasupra cât și sub aparatul dentar. Periați linia gingiei în primul rând, prin ținerea periuței de dinți la un unghi de 45 de grade. Se clateste din nou după periaj, pentru a îndepărta toate resturile de mancare”, afirmă dr. Andra Custură.

Metode vitale de igiena a dinților

Folosiți ață dentară cel puțin o data pe zi.Asigurați-va că aveasta intră sub dinți, dar și sub aparatul dentar. Pentru a curată mai ușor pe sub fire, există un dispozitiv special, care se poate cumpără de la farmacii. Ață cerată este mai ușor de folosit decât ață normală, pentru că alunecă între dinți și poate curată foarte bine zonele mai greu accesibile atunci când purtați apărat dentar.

Dacă aveți spațiu mai mare între dinți, puteți folosi o perie interdentară, care pătrunde între dinți și funcționează mai bine decât ață dentară obișnuită. O altă opțiune pentru zonele greu accesibile este un irigator oral. Fluxul sau de apa care pulsează poate îndepărta placă și resturile alimentare aflate între dinți și pe aparatul dentar. De asemenea, nu uitați de clatirea la final cu o apa de gură specială.Toate acestea duc la o bună igiena orală și previn apariția cariilor și pierderea dinților.

Alimentatia conteaza atunci cand purtati parat dentar

Atunci cand purtati aparat dentar, trebuie sa fiti mai atenti la ceea ce mancati. Daca mancati prea multe alimente care contin zahar si amidon, placa dentara se va formade-a lungul apratului dentar, care poate provoca colorarea dintilor, cauzand carii sau boli ale gingiilor. Ar trebui sa evitati in special alimente lipicioase si gumate, cum ar fi fructele uscate, caramel, caramele, porumb fiert si guma de mestecat, toate acestea se pot bloca si pot fi greu de eliminat din aparatul dentar.

„Alimentele solide sunt o alta categorie care trebuie evitata. Alimente cum ar fi nuci, floricele de porumb si carne de vita pot rupe firele si pot slabi aparatul dentar. Chiar si alimentele sanatoase, cum ar fi mere si morcovi cruzi, potaduce probleme, deoarece textura lor poate deteriora firele. Pentru a manca alimente crocante, trebuie sa le taiati in bucati, iar muscatura sa fie de dimensiuni mici”, spune specialistul.

Sfaturi utile

Daca sunteti prinsi fara o periuta de dinti, clatiti energic gura cu apa simpla sau apa de gura si periati dintii cat mai curand posibil. De asemenea, in cazul in care aparatul dentar sau firele irita interiorul buzelor, puteti plasa o ceara speciala pe ele pentru a preveni acest lucru. Puteti cumpara acesta ceara de la farmacii sau pur si simplu intrebati medicul stomatolog sau ortodont si veti primi cele mai bune sfaturi.

În articolul

4 trucuri pentru cei care poartă aparat dentar pentru adulți!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x