5 arme in lupta cu raceala, alergiile si problemele respiratorii

Publicat pe 12.06.2013 la 15:56 Actualizat pe 12.06.2013 la 16:36

Inainte sa apelezi la medicamente puternice si tratamente drastice, incearca sa scapi de alergiile sezoniere si raceala cu produse naturale care se gasesc acum in camara ta si teste simple.

Mierea te apara de alergii

Este vara si in timp ce altii se bucura de vremea frumoasa, tu stai in casa, cu ceaiul cald langa tine, invelit bine in patura. Esti atat de alergic la polen, incat ochii iti lacrimeaza si nasul nu te mai lasa sa respiri. Mierea este solutia problemelor tale - ea contine si putin polen, care luat in cantitati mici, poate ajuta la acomodarea sistemului tau imunitar cu el. Incearca sa achizitionezi miere naturala, de la comercianti de incredere.

Alge impotriva stranutului

Stranuturile de sezon pot fi controlate cu bauturi sau suplimente care contin spirulina, o alga verde-albastra. Aceasta este un agent antiinflamator puternic, care ajuta la calmarea reactiilor adverse. Conform unui studiu, intr-un grup cu membri carora il s-a administrat o doza zilnica de 2000mg spirulina, s-a observat o reducere cu 32% a severitatii simptomelor alergice.

Iaurtul previne racelile

Iaurtul contine acel tip de bacterii sanatoase care lupta impotriva celor daunatoare si le tin la distanta. Daca mananci de doua ori pe zi 150 grame de iaurt, poti sa scapi de nesuferita raceala iarna. Cercetatorii suedezi au descoperit asta cand au dat unui grup , timp de doua luni si jumatate, o bautura cu Lactobacili reuteri, bacteriile din iaurt. Doar 11% dintre acestia si-au luat liber de la birou din cauza racelii, comparativ cu cei 23% care nu au baut acest lichid. Incepe o dieta cu iaurt de acum, pentru a lasa timp organismului sa isi sporeasca rezistenta la virusi inaintea sezonului de raceala si gripa.

Gargara tine departe raceala

Un studiu publicat in 2005 a aratat ca o gargara cu apa calda in fiecare dimineata si seara tine departe raceala.

Proteina C reactiva pentru sinuzita

Inainte de a lua antibioticele prescrise de medic, cere un test PCR (proteina C reactiva). In urma lui poti descoperi daca raceala este bacteriana sau virala.

foto: highpointwellness.wordpress.com

În articolul

5 arme in lupta cu raceala, alergiile si problemele respiratorii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x