5 arme in lupta cu raceala, alergiile si problemele respiratorii
Publicat pe 12.06.2013 la 15:56 Actualizat pe 12.06.2013 la 16:36
Inainte sa apelezi la medicamente puternice si tratamente drastice, incearca sa scapi de alergiile sezoniere si raceala cu produse naturale care se gasesc acum in camara ta si teste simple.
Mierea te apara de alergii
Este vara si in timp ce altii se bucura de vremea frumoasa, tu stai in casa, cu ceaiul cald langa tine, invelit bine in patura. Esti atat de alergic la polen, incat ochii iti lacrimeaza si nasul nu te mai lasa sa respiri. Mierea este solutia problemelor tale - ea contine si putin polen, care luat in cantitati mici, poate ajuta la acomodarea sistemului tau imunitar cu el. Incearca sa achizitionezi miere naturala, de la comercianti de incredere.
Alge impotriva stranutului
Stranuturile de sezon pot fi controlate cu bauturi sau suplimente care contin spirulina, o alga verde-albastra. Aceasta este un agent antiinflamator puternic, care ajuta la calmarea reactiilor adverse. Conform unui studiu, intr-un grup cu membri carora il s-a administrat o doza zilnica de 2000mg spirulina, s-a observat o reducere cu 32% a severitatii simptomelor alergice.
Iaurtul previne racelile
Iaurtul contine acel tip de bacterii sanatoase care lupta impotriva celor daunatoare si le tin la distanta. Daca mananci de doua ori pe zi 150 grame de iaurt, poti sa scapi de nesuferita raceala iarna. Cercetatorii suedezi au descoperit asta cand au dat unui grup , timp de doua luni si jumatate, o bautura cu Lactobacili reuteri, bacteriile din iaurt. Doar 11% dintre acestia si-au luat liber de la birou din cauza racelii, comparativ cu cei 23% care nu au baut acest lichid. Incepe o dieta cu iaurt de acum, pentru a lasa timp organismului sa isi sporeasca rezistenta la virusi inaintea sezonului de raceala si gripa.
Gargara tine departe raceala
Un studiu publicat in 2005 a aratat ca o gargara cu apa calda in fiecare dimineata si seara tine departe raceala.
Proteina C reactiva pentru sinuzita
Inainte de a lua antibioticele prescrise de medic, cere un test PCR (proteina C reactiva). In urma lui poti descoperi daca raceala este bacteriana sau virala.
foto: highpointwellness.wordpress.com