5 beneficii ale consumului de pepene roșu

Publicat pe 10.07.2020 la 14:42 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:24

profimedia

Penele roșu, fructul extrem de popular vara, pe care îl găsești pe toate tarabele, nu e doar răcoritor și gustos, dar aduce multe beneficii. Iată câteva motive pentru care trebuie să dai o fugă la piață și să-ți faci provizii cu pepene.

5 beneficii ale consumului de pepene roșu

1.Conținut ridicat de apă

Pepenele este unul dintre fructele care hidratează cel mai bine deoarece are un conținut ridicat de apă.

2.Citrulină

Pepenele roșu este bogat în citrulină. Acest aminoacid se transformă în arginină, susținând funcționarea eficientă a organelor precum plămâni, rinichi, ficat. Mai mult decât atât, arginina contribuie și la întărirea sistemului imunitar.

3.Vitamina C

Acest fruct este extrem de bogat în vitamina C, aproximativ 50 mg la o cană. Este recomandată consumarea pepenelui proaspăt tăiat pentru că expunerea prelungită a fuctului la aer determină scăderea cantității de vitamina C.

4.După ce faci sport

Consumul de pepene roșu te ajută să te refaci după ce depui efort fizic la sală sau la antrenamentele tale sportive. Fiind bogat în acid nitric, acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale. Acidul nitric este o moleculă responsabilă cu contracția musculaturii pereților vaselor de sânge.

5.Licopen

Pepenele roșu este bogat în licopen, un antioxidant responsabil pentru reducerea riscului apariției bolilor de inimă și a cancerului.

Sursă: Mediafax

CITEȘTE ȘI

5 legume care te ajută să slăbești

5 alimente bogate în magneziu de care organismul tău are nevoie

În articolul

5 beneficii ale consumului de pepene roșu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp