5 beneficii ale terapiei cu pietre calde

Publicat pe 16.06.2013 la 20:06 Actualizat pe 17.06.2013 la 17:42

Cum te-ai simti daca la finalul unei zile stresante ai avea parte de un masaj? Daca ai raspuns pozitiv, trebuie sa citesti acest articol.

Cercetatorii spun ca problema numarul unu in ceea ce priveste bolile psihice este stresul. Tensiunea intra in muschi, in articulatii, iti incovoaie spatele si iti oboseste mintea.

Exista insa o serie de tehnici de masaj care au capacitatea de a te elibera de stres, de a-ti reda sanatatea si de a-ti readuce energia.

Terapia cu pietre calde poate fi una dintre ele. Caldura pietrelor penetreaza prin straturile muschilor, relaxandu-te si aducandu-ti buna dispozitie.

Iata cateva beneficii ale acestei terapii:

Ajuta la relaxarea muschilor si tesuturilor

Aceasta terapie consta in plasarea pietrelor calde in diferite puncte – cheie. Cu ajutorul uleiurilor medicinale si a presiunii folosite, caldura pietrelor actioneaza asupra ligamentelor si muschilor. Pietrele incalzite iti elibereaza muschii de dureri. Caldura ce patrunde in vasele de sange, contribuie la imbunatatirea circulatiei.

Reduce stresul

Este aproape imposibil sa nu fi stresat in zilele noastre. Insa este bine ca daca esti stresat sa gasesti modalitatile prin care sa scapi de el. Masajul cu pietre calde ibunatateste circulatia aducand oxigen si nutrienti in organism, avand impact direct asupra detoxifierii. Din moment ce corpul se dezoxifica, se va observa un efect imediat – nivelul stresului zilnic se va diminua.

Amelioreaza durerea

S-a dovedit si cu siguranta ai experimentat - caldura te elibereaza de dureri.

Un somn mai bun

E greu sa nu poti dormi. Multe boli se dezvolta din cauza lipsei de somn. Insomnia poate fi si ea cauzata de stres si de durerile din organism. Cand se face masaj cu ajutorul pietrelor calde, acestea ajuta la eliminarea oboselii, te relaxeaza si induc un somn rapid si profund.

Imbunatateste sanatatea mentala

Terapia cu pietre calde te calmeaza si te relaxeaza, elimina stresul si scade nivelul anxietatii pentru a-ti lasa mintea complet relaxata. Caldura si uleiurile stimuleaza senzorii, intinerindu-ti mintea si reconectandu-te cu tine.

În articolul

5 beneficii ale terapiei cu pietre calde

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x