5 beneficii ale uleiului de lavandă

Publicat pe 13.07.2020 la 12:40 Actualizat pe 13.07.2020 la 12:52

profimedia

Parfumul îmbietor al lavandei te convinge să îți umpli vaza cu un buchet bogat, oferindu-ți o stare de bine. Levănțica face parte din categoria de plante aromatice. Uleiurile esențiale extrase din această plantă ajută la tratarea numeroaselor boli. Iată câteva dintre beneficiile uleiului de lavandă.

5 beneficii ale uleiului de lavandă

1.Tonic muscular

Uleiul de lavandă folosit pentru masaj ajută la ameliorarea durerilor încheieturilor și a mușchilor. Acesta este cunoscut pentru efectul relaxant și flexibilitatea pe care o oferă celor cu dureri reumatice, de spate sau de gât.

2.Digestie

Uleiul de lavandă ajută la stimularea mobilității intestinale și producția de suc gastric. De aceea, este recomandat în cazul crampelor stomacale, indigestie, colici sau alte afecțiuni similare.

3.Regenerarea pielii

Levănțica are proprietăți antiseptice și poate stimula regenerarea pielii. Aceasta ajută la cicatrizarea rănilor și vindecarea arsurilor provocate de expunerea îndelungată la soare. Mai mult, produsele cosmetice cu ulei de lavandă ajută la vindecarea acneei, eczemelor și a pielii uscate, această plantă fiind potrivită și pentru tenul gras.

4.Creșterea părului

Dacă adaugi o picătură de ulei de lavandă în șamponul tău de fiecare dată când te speli pe cap, vei reuși să îți menții scalpul sănătos și curat. Uleiul de lavandă va stimula circulația sângelui către foliculii de păr, promovând creșterea părului.

5.Ameliorarea migrenelor

Migrenele sau durerile de cap ocazionale pot fi tratate cu ulei essential de lavandă. Acesta se poate inhala pentru 15 minute, având proprietăți analigezice. Totodată, el acționează și ca agent de relaxare, eliberând tensiunile și calmând nervii.

CITEȘTE ȘI

5 beneficii ale consumului de cafea

5 legume care te ajută să slăbești

În articolul

5 beneficii ale uleiului de lavandă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp