5 indicații terapeutice ale uleiurilor esențiale

Publicat pe 10.07.2019 la 11:18 Actualizat pe 10.07.2019 la 11:49

Consideri că medicina naturistă are un rol bine definit în menținerea sănătății organismului și în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice diverselor afecțiuni? În acest caz, trebuie să descoperi și principalele indicații terapeutice ale unei game diversificate de uleiuri esențiale.

Foto: pixabay

Ai fost mereu interesat de remediile naturiste din plante pe care natura ni le pune la dispoziție? Consideri că medicina naturistă are un rol bine definit în menținerea sănătății organismului și în ameliorarea sau tratarea simptomelor specifice diverselor afecțiuni? În acest caz, trebuie să descoperi și principalele indicații terapeutice ale unei game diversificate de uleiuri esențiale.

Uleiul esențial de maghiran combate durerile musculare

Uleiul esențial obținut din maghiran asigură relaxarea corpului și contribuie la combaterea durerilor musculare. Se recomandă utilizarea acestuia sub formă de comprese sau în apa de baie, având capacitatea de a induce starea de liniște necesară organismului.

În plus, uleiul de maghiran reprezintă un aliat de nădejde în lupta împotriva depresiei. Nu se recomandă utilizarea sa în cantități mari, întrucât acest ulei esențial este extrem de concentrat.

Uleiul esențial de lavandă ajută la cicatrizare

Uleiul esențial de lavandă contribuie considerabil la atenuarea micilor cicatrici și la cicatrizarea rănilor, atunci când este aplicat local. Pentru a-i spori efectele benefice, acesta poate fi utilizat și în combinație cu uleiul vegetal de măceșe, care are efecte cicatrizante.

Se recomandă efectuarea unui astfel de tratament naturist timp de 2-3 săptămâni, pentru a obține rezultate notabile.

Uleiul esențial de rozmarin este benefic pentru circulație

Uleiul esențial obținut din planta numită rosa de mare, cunoscută ca rozmarin are puternice efecte analgezice, antiseptice, digestive, astringente și stimulante, fiind considerat un foarte bun tonic natural.

Uleiul de rozmarin este cel mai puternic ulei cefalic, contribuind considerabil la protejarea sistemului nervos. În plus, acesta te ajută să îți recapeți energia atunci când te afli în perioade de convalescență.

Mai mult decât atât, uleiul de rozmarin contribuie considerabil la îmbunătățirea circulației sângelui, ajutând și la reglarea tensiunii arteriale.

Uleiul esențial de tămâie detensionează sistemul nervos

Știai că există o specie de arbore de origine somaleză, numit tămâie din care poate fi obținut un ulei esențial cu proprietăți miraculoase? Acesta este considerat o opțiune optimă pentru efectuarea tratamentelor alternative în cazul pacienților care se confruntă cu cancer la nivelul vezicii biliare.

Conform studiilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Oklahoma, Statele Unite ale Americii, tratamentul pe bază de ulei de tămâie, administrat în paralel cu tratamentele medicale clasice, a contribuit la stoparea creșterii celulelor canceroase.

În plus, acest ulei esențial contribuie la detensionarea sistemului nervos și la cicatrizarea țesuturilor afectate, atunci când este aplicat local, timp de două-trei săptămâni.

Uleiul esențial de trandafir are efect antidepresiv

Unul dintre cele mai costisitoare, însă și cel mai versatil ulei esențial disponibil este cel obținut din trandafiri. Costul său crescut este justificat de necesitatea utilizării a peste 60.000 de trandafiri pentru obținerea unui gram din uleiul magic.

Principalul beneficiu pe care tratamentul cu acest ulei esențial îl asigură este cel de relaxare a corpului și minții, având puternice efecte antidepresive. În plus, acesta este recunoscut datorită rolului său astringent și tonic, fiind utilizat, în mod frecvent, pentru ameliorarea simptomelor specifice afecțiunilor de la nivelul pielii: eczeme, cuperoză, acnee, riduri.

Uleiurile esențiale pot fi utilizate și în infuzii, pentru ca apa caldă să permită îndreptarea compușilor volatili către căile respiratorii. Acestea au efecte antivirale și antibacteriene, sporesc imunitatea organismului și îmbunătățesc aspectul pielii, atunci când sunt aplicate local sau atunci când stau la baza tratamentelor cosmetice.

Prin urmare, natura ne pune la dispoziție numeroase remedii naturiste pe care ne putem baza pentru a ne menține sănătoși și a depăși perioadele dificile, în care ne confruntăm cu diverse afecțiuni cauzate de stres, de alimentația precară și de lipsa de odihnă sau mișcare.

În articolul

5 indicații terapeutice ale uleiurilor esențiale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x