5 lucruri INEDITE, pe care nu le știai despre perioada menstruației!

Publicat pe 15.12.2014 la 14:53 Actualizat pe 15.12.2014 la 15:25

În ciuda faptului că fiecare femeie experimentează acest fenomen în fiecare lună, încă ne surprinde. Majoritatea știm când vine și ce trebuie să facem în această perioadă, dar nu și cum funcționează întreg mecanismul

Pinterest

În ciuda faptului că fiecare femeie experimentează acest fenomen în fiecare lună, încă ne surprinde. Majoritatea știm când vine și ce trebuie să facem în această perioadă, dar nu și cum funcționează întreg mecanismul. Iată câteva curiozități legate de menstruație:

1. Durata ciclului nu variază doar de la femeie la femeie, ci și de la lună la lună.

Pentru calcularea duratei ciclului se numără din prima zi a menstruației până în ultima zi (care reprezintă de fapt prima din următoarea menstruație). Potrivit Dr. Elizabeth Lyster de Holtorf Medical Group din California, prima fază a ciclului menstrual este cea care variază cel mai mult de la femeie la femeie. "Prima zi a ovulației poate fi între una până la trei săptămâni", spune ea, "în timp ce a doua fază, care apare post-ovulație, dureaza aproximativ 14 zile pentru toată lumea." Este, de asemenea, normal ca ciclul dumneavoastrăvarieze de la lună la lună, stres, dietă și o serie de alți factori joacă un rol important.

2. Unele femei simt atunci când ovulează. Acestea resimt o mică durere în zona ovarelor, care alternează lunar, ovulul fiind eliberat și rupând foliculul.

3. Crampele menstruale pot apărea și în alte zone în afara abdomenului. Uterul este și el un mușchi fin, care atunci când se contractă dă o serie de dureri adânci. De cele mai multe ori acestea sunt resimțite la nivelul spatelui sau în picioare.

4. Sexul nu alină durerile menstruale. Acesta este mai degrabă un mit. Orgasmul duce la contracții, care pentru unele femei pot fi eliberatoare, în timp ce pentru altele nu.

5. Există remedii naturale pentru sidromul premenstrual. Nu doar pastilele și ciocolata îți alină durerea și stările de spirit negative. Vitaminele și mineralele pot ajuta la ușurarea simptomelor premenstruale. Studiile au sugerat că și calciul poate potoli crampele musculare și vitamina D poate îmbunătăți starea de spirit. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la atenuarea iritabilității, precum și durerile musculare. Și, potrivit specialitilor, tot complexul de vitamina B, care include B12, B6 și acidul folic ajută la ușurarea simptomelelor precum crampe și pofte.

În articolul

5 lucruri INEDITE, pe care nu le știai despre perioada menstruației!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Conceptul care se află într-un singur oraș din România. Primăria a investit un milion de euro: "Mai la îndemână"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x