Băutura minune: 5 tipuri de ceaiuri și BENEFICIILE lor

Publicat pe 22.09.2016 la 13:24 Actualizat pe 22.09.2016 la 14:11

Ceaiul este una dintre bauturile cele mai legendare din toate timpurile asa ca am pregatit 5 tipuri de ceaiuri si beneficiile lor

hepta.ro

Ceaiul este una dintre băuturile cele mai legendare din toate timpurile și este atât de extins în lume, încât apa este singura care îi face față popularității. Acest lucru se datorează beneficiilor pe care el le deține. De-a lungul timpului s-au realizat numeroase studii despre beneficiile ceaiului și toate au ajuns la concluzia că îmbunătățește condiția de sănătate a unei persoane, în diferite aspecte.
Însă este ceva pe care nu s-a pus sufficient de mult accent…și anume beneficiile specifice fiecărui tip de ceai. Sau, în alți termini, ce tip de ceai trebiue să consume pentru tratarea unor afecțiuni.

Ceaiul negru

Cel mai extins în lume este ceaiul negru și a fost întotdeauna cel mai clasi, în special pentru occidentali. Este RECOMANDAT pentru persoanele cu probleme de circulație a sângelui, probleme cardiovasculare și potențiali diabetici.
Este consderat a fi „aliatul de nădejde al organismului” și asta pentru că, după cum am spus mai sus, protejează, dar și tratează boli cardiovasculare și scade colesterolul. Pe lângă aceste beneficii, ceaiul negru reglează greutatea corporală. Astfel că este numai bun pentru o siluetă de invidiat…asta dacă este consumat zilnic. Lista cu beneficii nu se termină aici! Ceaiul negru are capacitatea de a proteja dantura și de a preveni apariția cariilor.

Ceaiul verde

Ceaiul verde, ca și cel negru, este o băutură destul de populară în numeroase țări. Dincolo de proprietățile anticancerigene, ceaiul verde are un efect vizibil în silueta ta. Pe scurt, este aliatul potrivit împotriva depunerii excesului de grăsime.

Când spui ceai verde, este musai să te gândești la importanța acestei „băuturi minune” pentru sănătatea inimi. Acest lucru se datorează cantității de antioxidanți conținută. Împreună cu ceaiul negru, formează echipa perfecta în prevenirea infarctului și este arma principal împotriva aterosclerozei.

Ceaiul alb

Ceaiul alb am putea spune că este mai deosebit și asta pentru că proprietățile sale antioxidante sunt mai puternice...iar, pe lângă acest lucru, are proprietăți anti-virale și anti-bacteriene.

Mai mult decât atât, în comparatie cu capacitatea celorlalte ceaiuri, ceaiul alb este cel mai puternic pentru a contracara cancerul.

Ceaiul roșu

Ceaiul roșu, cunoscut sub forma de ceai pentru slăbire. Este folosit la nivel mondial în medicamentele pentru pierderea în greutate. Dar, ceaiul roșu, are și alte avantaje. Are un conținut foarte scăzut de cafeină, este deosebit de bun în scăderea colesterolului și este recomandat în reducerea colicilor la bebeluși. Poate proteja organismul impotriva bolilor Parkinson si Alzheimer și ajută la un somn adânc și liniștit.

Ceaiul albastru

Ceaiul albastru este în mare căutare și asta pentru că varianta acestui tip de ceai reduce nivelul colesterolului. Beneficiile lui sunt asemănătoare cu cele de ceai negru și ceai verde, dar este, de asemenea, excelent pentru tratarea anumitor tipuri de diabet. Ceaiul albastru nu este altceva decât oolong…un hibrid între cel verde şi cel negru, fiind un ceai semi fermentat.

Ceaiul albastru este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de ceai pentru sănătate. Are proprietăți digestive și de curățare a organismului. Printre cele mai cunoscute ceaiuri de acest tip, se regăsește ceaiul de iasmin.

În articolul

Băutura minune: 5 tipuri de ceaiuri și BENEFICIILE lor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x