5 utilizari nestiute ale uleiului de cocos

Publicat pe 11.03.2019 la 17:12 Actualizat pe 11.03.2019 la 17:17

Datorita popularitatii pe care si-a castigat-o in timp, uleiul de cocos se foloseste si in bucatarie, la gatit si te ajuta sa ai parul si pielea sanatoase si frumoase, daca este folosit ca ingredient cosmetic. Cu toate acestea, exista si intrebuintari mai putin stiute ale uleiului de cocos.

Folosit inca din cele mai vechi timpuri, uleiul de cocos este singurul ulei care contine o multime de acizi grasi saturati, benefici pentru sanatate. Consumul sau scade colesterolul, intareste sistemul imunitar si imbunatateste digestia. Datorita popularitatii pe care si-a castigat-o in timp, uleiul de cocos se foloseste si in bucatarie, la gatit si te ajuta sa ai parul si pielea sanatoase si frumoase, daca este folosit ca ingredient cosmetic. Cu toate acestea, exista si intrebuintari mai putin stiute ale uleiului de cocos. Afla, din articolul de mai jos, care sunt acestea si cum poti folosi uleiul de cocos in viata de zi cu zi, pentru rezultate optime.

Pentru ce poti folosi uleiul de cocos - top 5 intrebuintari mai putin stiute

Pana iti impartasim intrebuintarile mai putin cunoscute ale uleiului de cocos, vom face o scurta trecere in revista a folosirii lui in uzul zilnic:

** Pentru gatit, alege numai ulei de cocos virgin si extra-virgin, precum si uleiul presat la rece, bio. Acesta este rezistent la temperaturi ridicate si nu oxideaza usor, fiind indicat ca inlocuitor pentru uleiul de floarea soarelui, unt sau margarina. Totodata, acesta poate fi consumat atat simplu, tartinat pe o felie de paine, cat si ca bautura nutritiva, ideala pentru ameliorarea durerilor in gat. Datorita vitaminelor si nutrientilor pe care le contine, uleiul de cocos este recomandat si pentru pregatirea batoanelor energizante sau a gustarilor sanatoase. Poti gasi ulei de cocos aici, pentru prepararea, in timp record, a celor mai delicioase bauturi sau prajituri facute in casa!

** Uleiul de cocos este recomandat si in cosmetica, pentru rezultate uimitoare asupra pielii si parului. Il poti folosi ca lotiune hidratanta, in masaj, sau pentru a calma pielea arsa de razele UV. Daca te confrunti cu probleme ca celulita sau vergeturile, uleiul de cocos iti vine in ajutor. Nu trebuie decat sa il folosesti pentru masaj local, insistand pe zonele afectate. Este benefic si pentru demachiere, inlocuind cu succes apa micelara obisnuita, care nu indepartaza mereu machiajul rezistent la apa. Vrei dinti mai albi? Foloseste ulei de cocos, putin ulei de menta si o lingurita de praf de copt, pentru a realiza o pasta de dinti pentru albire, chiar la tine acasa. Uleiul de cocos face minuni si pentru parul uscat si lipsit de vitalitate, de aceea este recomandat ca balsam, pe care sa il masezi pe toata lungimea firelor de par, apoi sa il clatesti.

Pe langa beneficiile pe care uleiul de cocos le are asupra sanatatii si frumusetii tale, afla si 5 intrebuintari mai putin cunoscute:

  1. Indeparteaza calcarul. Uleiul de cocos este un produs excelent pentru a curata baia. Daca dusul, cada sau toaleta sunt pline de calcar, poti crea o pasta din bicarbonat de sodiu si putin ulei de cocos, cu ajutorul careia baia ta va straluci de curatenie!
  2. Ofera stralucire mobilei tale. Daca te-ai saturat de produsele din comert, de ce sa nu iti creezi propriul lichid de lustruit mobila din casa? Nu vei avea nevoie decat de sucul de la o lamaie, cateva linguri de otet si 2-3 linguri de ulei de cocos. Odata amestecate, le poti folosi pentru a oferi stralucire dulapului sau mesei din bucatarie.
  3. Te scapa de insecte. Stim ca in timpul verii, odihna iti este intotdeauna intrerupta de tantari sau muste. Sa nu mai vorbim de semnele inestetice care iti raman pe corp, in urma intepaturilor. Poti sa scapi de acest lucru tot cu ajutorul uleiului de cocos. Amesteca-l cu putin ulei esential de menta si aplica-l in strat generos, pe piele. Mirosul va tine insectele departe, iar tu te vei putea odihni, in liniste.
  4. Indeparteaza abtibildurile, fara urme. Daca vrei sa reconditionezi obiecte vechi de mobila, dar sunt pline de abtibilduri lipite de cei mici, nu te teme. Acestea pot fi indepartate usor, cu ajutorul uleiului din nuca de cocos. In functie de numarul abtibildurilor, foloseste cateva linguri de ulei de cocos in stare lichida, si curata cu o carpa curata.
  5. Te ajuta sa pastrezi ouale proaspete. Uleiul de cocos, aplicat in straturi subtiri pe coaja oualor, le va pastra proaspete cu cel putin 7 zile in plus. Datorita compusilor care intra in contact cu porii din coaja, uleiul de cocos va preveni contactul cu aerul, iar tu te poti bucura de alimente pentru mai mult timp! Dupa aplicarea stratului de ulei, pune ouale inapoi in frigider si consuma-le in intervalul specificat.

Uleiul de cocos are multiple intrebuintari, cu efecte benefice pentru sanatate si frumusete. Nu ezita sa cumperi ulei de cocos, deoarece pe langa intrebuintarile mentionate, iti va fi de folos si in curatenia casei. Depoziteaza borcanele in locuri uscate, la temperatura camerei, ferite de accesul copiilor.

În articolul

5 utilizari nestiute ale uleiului de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x