6 lucruri pe care le fac oamenii de succes când totul merge rău

Publicat pe 15.05.2014 la 14:05 Actualizat pe 15.05.2014 la 14:09

Viata e o mare bataie de cap. Lucrurile merg bine o perioada, dar intotdeauna vine un moment cand problemele par a scapa de sub control. Se spune ca daca ar fi totul lin, viata ar fi plictisitoare, Poate asa este… dar uneori nu ne-ar strica sa fie putin mai usor. Viata este dura, indiferent cine esti.

Viata e o mare bataie de cap. Lucrurile merg bine o perioada, dar intotdeauna vine un moment cand problemele par a scapa de sub control. Se spune ca daca ar fi totul lin, viata ar fi plictisitoare, Poate asa este… dar uneori nu ne-ar strica sa fie putin mai usor. Viata este dura, indiferent cine esti.

A-ti gasi scopul in viata nu reprezinta nici doar jumatate de batalie: orice iti vei dori, nu va fi usor de obtinut. Cu cat iti doresti mai mult sa obtii ceva, cu atat mai afectat vei fi daca lucrurile nu se vor intampla cum le-ai planuit. Sa vrei ceva cu fiecare fibra a corpului tau si sa iti fie refuzat este o forma de tortura.

Puterea unui om este testata in aceste momente si exista cateva modalitati de a le infrunta:

1. O pauză creează noi perspective

Cei mai multi oameni ar face exact contrariul – s-ar cufunda in problema, gandindu-se continuu la o solutie. Insa este foarte greu sa vezi solutia cand esti coplesit de evenimente. Cei mai de success oameni stiu insa ca a face un pas in lateral le va oferi puterea de concentrare si atentia de care au nevoie pentru a gasi rezolvarea problemei. Trebuie sa iti creezi starea mentala care sa iti permita sa vezi cu adevarat datele problemei… si solutia nu se va lasa asteptata.

2. Reamintirea scopului

Nu ne darama intotdeauna problemele. Uneori este de vina presiunea continua, altadata volumul de munca.

Viata ne prinde in capcana banalului. Si cateodata, ca un val, de impinge si ne forteaza sa schimbam directia. Motivul pentru care simti uneori ca inoti impotriva curentului este fiindca cel mai probabil o si faci. Din pacate, foarte putini reusesc sa si ajunga undeva.

Suntem invatati sa fim obisnuiti, sa ne incadram intr-un tipar. Si este obositor sa lupti cu mediocritatea. Cei care incearca cel mai mult au cele mai multe sanse sa se arda, insa in aceste momente e bine sa iti reamintesti cu adevarat ce scop ai si de ce ti l-ai stabilit.

3. Reconectarea cu realitatea

Cu cat lucram mai mult, cu atat trecem mai repede pe pilot automat. Desi am vrea sa nu avem nimic de facut in afara de planuri si teorii, daca nu punem pana sa indeplinim acele planuri, totul va ramane pe hartie sau in mintea noastra.

Cand intri intr-o asemena rutina este greu sa iesi din ea, indiferent daca lucrurile mer bine sau prost. Daca lucrurile merg bine, nu ne deranjeaza, insa cand lucrurile scapa de sub control cel mai probabil prabusirea e aproape.

Insa cu cat viata devine mai dificila, cu cat ti se pare ca esti mai departe de atingerea scopului tau, cu atat este mai necesar sa incetinesti. Esti ingrijorat pentru ca stii ca ceva merge prost. Cel mai important in acel moment este sa iti dai seam ace trebuie sa faci. Primul pas pe calea cea buna este sa admiti ca esti pe o pista gresita.

4. Cere o a doua opinie. Apoi o a treia și a patra

Cei mai de success oameni au o regula importanta: nu conteaza a cui e ideea, atata timp cat este o idée buna.

Unii oameni isi hranesc ego-ul si vor ca toate ideile sa le apartina. E o prostie, iar cei care gandesc asa nu vor reusi niciodata sa vina cu o idée intr-adevar buna. Pentru a fi de success nu trebuie sa faci un lucru bine si atat; trebuie sa faci lucrurile bine tot timpul, sau macar de cateva ori. Ideea ta poate fi cea mai buna. Parerea ta poate fi cea mai competenta.

Totusi, sa ceri si alte pareri poate doar sa ajute. Uneori si dintr-un sfat prost poate iesi ceva.

5. Reamintește-ți ce grozavă este de fapt viața ta

Cea mai buna modalitate sa nu-ti urasti viata este sa-ti reamintesti ca ai o viata buna. Cand lucrurile merg prost, ai tendinta sa vezi numai partea goala a paharului. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ignore tot ce este frumos sis a te concentrezi numai pe ce nu merge. Oricine ai fi, exista intotdeauna ceva de care sa fii multumit. La urma urmei, traiesti. Nu te lasa inconjurat de negativism. Inconjoara-te de lucruri frumoase.

6. Planifică și atacă

Ca sa ai success, trebuie sa ai un plan bun, logic, si sa il pui in practica in timp util. Trebuie sa te gandesti, sa planifici si sa executi.

Nu pierde timpul, nu-ti permite sa devii prea comod si sari in ring acum, cand ai strategia si energia sa cuceresti lumea.

În articolul

6 lucruri pe care le fac oamenii de succes când totul merge rău

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x