6 moduri de a preveni apariția candidozei vaginale

Publicat pe 26.05.2015 la 13:30 Actualizat pe 26.05.2015 la 13:38

O toaletă adecvată poate împiedica apariţia sau recidiva candidozei vaginale, cea mai frecventă afecţiune cu care orice femeie se confruntă la un moment dat şi care netratată poate să aibă repercusiuni asupra vieţii de cuplu şi a vieţii reproductive a femeii

Feminitatea este un dar înnăscut pe care orice femeie trebuie să-l cultive şi să-l dezvolte prin atenţia şi timpul acordate îngrijirii corporale. Şi, desigur că nu putem vorbi despre îngrijire fără să includem o etapă importantă a acesteia: igiena intimă.

Nu doar că asigură confort fizic şi mental pe toată durata zilei, dar o toaletă adecvată poate împiedica apariţia sau recidiva candidozei vaginale, cea mai frecventă afecţiune cu care orice femeie se confruntă la un moment dat şi care netratată poate să aibă repercusiuni asupra vieţii de cuplu şi a vieţii reproductive a femeii.

Astfel, există o serie de aspecte de care trebuie să ţineţi seama astfel încât să aveţi siguranţa unei sănătăţi intime aşa cum vă doriţi:

• Frecvența duşurilor - duşurile sunt foarte importante în menţinerea igienei şi senzaţiei de prospeţime, însă într-o anumită măsură. În acest sens, medicii ginecologi recomandă 1-2 duşuri pe zi, cu apă şi săpun, iar pentru zona intimă cu produse special dedicate. Băile lungi în apă caldă, duşurile frecvente sau gelurile cu un pH agresiv, îndepărtează stratul protector format în mod natural de flora vaginală pentru combaterea infecţiilor.

• Produsele potrivite - există anumite standarde pe care produsele create special pentru îngrijirea zonei intime trebuie să le îndeplinească. Acestea nu trebuie să conţină substanţe agresive şi trebuie să aibă un pH neutru. Zona genitală este foarte delicată, de aceea produsele care conţin parfum sau au proprietăţi antibacteriene pot dezechilibra mediul uşor acid al vaginului şi provoca iritaţii sau chiar infecţii.

“Gama Lady Health de la Ropharma vine în apărarea sănătăţii feminine cu ajutorul probioticelor, reducând cu delicateţe mirosul neplăcut şi protejând zona intimă prin utilizarea iaurtului filtrat, fără săpun, ce echilibrează pH-ul florei vaginale. Produsele Lady Health au o eficienţă clinică demonstrată şi au în componenţa ingrediente naturale
(extract de arbore de ceai, extract de aloe vera, glicerină, acid hialuronic, acid lactic, probiotice din iaurt filtrat) care previn dezechilibrele de la nivelul florei vaginale, ajută la îmbunătăţirea vieţii sexuale şi fac orice femeie să se simtă confortabil zi de zi.

Gama Lady Health este formată din 4 produse: Feminine Cleaning Gel (gel pentru igiena intimă externă ce reface şi menţine echilibrul florei vaginale după tratamente cu antibiotice sau alte medicamente), Feminine Intimate Serum (ser folosit pentru igiena intimă externă, poate fi utilizat regulat), Cleansing Mousse (spuma pentru igiena intimă externă, recomandată în curăţarea zonei intime), Feminine Mist (spray destinat utilizării zilnice ce controlează şi menţine prospeţimea în zona intimă). Produsele se pot utiliza zilnic, în timpul ciclului menstrual, după contact sexual, în perioada menopauzei sau a sarcinei. Aceasta gamă se găseşte în farmaciile din întreaga ţară și online, pe www.ropharma-healthcare.ro” – spune dr. Florenţa Creţu, Reprezentant Ropharma.

• Igiena în timpul menstruaţiei - în această perioadă, multe femei resimt nevoia de a se spăla mai des. Frecvenţa duşurilor în timpul menstruaţiei poate creşte până la 3 ori pe zi, însă nu mai mult, deoarece zona vaginală este mult mai puţin protejată în timpul menstruaţiei, şi deci mai vulnerabilă în fata infecţiilor.

De asemenea, un alt lucru important în această perioadă este alegerea produsului care să răspundă nevoilor specifice de protecţie. Tampoanele interne sunt recomandate în special în timpul zilei şi în anumite situaţii absolut necesare precum la mare sau la piscină. Este foarte important ca acestea să fie schimbate la fiecare 2-3 ore, deoarece conţin substanţe ce favorizează apariţia infecţiilor. În general, medicii recomandă folosirea absorbantelor cu înveliş moale, de bumbac, astfel încât interiorul vaginului să fie protejat.

• Contactul sexual - acesta trebuie urmat întotdeauna de un duş în zona intimă, la exterior. Atenţie însă, acestea au doar rolul de a menţine curăţenia şi prospeţimea, nu acţionează în nici un caz că un contraceptiv.

• Metodă de ştergere - după utilizarea toaletei, hârtia igienică trebuie folosită dinspre faţa spre spate, iar în cazul urinei, ştergerea prin frecare nu e recomandată ci doar o tamponare uşoară.

• Lenjeria intimă – articolele din materiale sintetice favorizează migrarea bacteriilor, împiedică evaporarea transpiraţiei şi a secreţiilor, astfel că se creează un mediu umed, propice dezvoltării infecţiilor. Lenjeria intimă trebuie să fie din bumbac deoarece lasă pielea să respire. De asemenea, în timpul nopţii este recomandat să nu purtaţi deloc lenjerie intimă pentru a menţine prospeţimea şi pentru a preveni înmulţirea bacteriilor cauzată de căldură şi umiditate.

Deşi zona vaginală îndeplineşte în mod natural rolul de autocurăţare, aceasta necesită în mod constant grijă şi atenţie în modul de îngrijire. Utilizarea produselor potrivite şi respectarea regulilor de igienă în perioadele delicate sunt măsuri esenţiale care asigură o stare de bine şi ajuta la prevenirea infecţiilor ce pot afecta viaţa sexuală sau provoca infertilitate.

Pentru mai multe detalii accesați www.sanatateintima.ro și/sau pagina de Facebook Ropharma.

În articolul

6 moduri de a preveni apariția candidozei vaginale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Zodii norocoase în ziua de 27 ianuarie 2022. 3 nativi care vor avea parte de reușite pe plan financiar
observatornews.ro
Cum generezi certificatul verde după vaccinarea cu doza booster anti-COVID
a1.ro
Ea e femeia cu un soț, un logodnic și doi iubiți. Cum decurge relația și ce spun rudele despre legătura inedită
Catine
Alimente bogate în fibre pe care le poți adăuga în dieta ta. De ce este important să le consumi
retetefeldefel.ro
Chec cu ciocolată și alune
useit.ro
Averile lui Elon Musk, Jeff Bezos și Bill Gates s-au micșorat cu zeci de miliarde de dolari în ianuarie. 2022 a început cu o scădere semnificativă
as.ro
Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina Caciuc s-au mutat în casă nouă. Şi-au cumpărat apartament într-o zonă de fiţe. Care este adevăratul plan al soţului Anamariei Prodan
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”
Spynews
Trei zodii care dau lovitura în februarie. Au noroc la bani și în dragoste