6 obiecte din casa ta care îți pot provoca alergii

Publicat pe 12.04.2018 la 13:18 Actualizat pe 12.04.2018 la 13:21

Alergiile căpătate din cauza obiectelor din casă au devenit în ultimii ani tot mai răspândite.

Alergiile căpătate din cauza obiectelor din casă au devenit în ultimii ani tot mai răspândite. Numai în Marea Britanie, aproximativ 12 milioane de persoane au fost afectate de alergii provocate de acarienii din casă, arată National Health Service într-un raport publicat de Allergy UK despre ceea ce britanicii numesc “febra casei”, care se manifestă prin reprize de strănut și ochi iritați. Același studiu a identificat câteva dintre motivele pentru care locuințele britanicilor sunt responsabile de aceste efecte, printre acestea numărându-se: acarienii, chimicalele, animalele de companie și mucegaiul. Nici românii nu sunt feriți de alergii, un raport arătând că 12 procente din populația țării suferă de o formă de alergie.

6 obiecte din casa ta care îți pot provoca alergii:

Jurnaliștii britanici de la Mirror au publicat o listă cu cele mai comune obiecte din casa fiecărei persoane care pot fi de vină pentru reacțiile alergice extrem de deranjante.

1. Sprayul de cameră

Este una dintre cele mai comune cauze care provoacă alergii în locuință, manifestându-se prin atacuri de astm. Atâta timp cât ții curat în locuință, nu fumezi în interior și lași camera să se aerisească, nu vei avea nevoie de un astfel de spray. Dacă dorești, poți folosi puțină apă caldă, cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie, pentru ca locuința ta să miroasă plăcut fără să existe riscuri pentru tine.

2. Aspiratorul

Și pentru că am adus vorba despre curățenie, trebuie să știi că aspiratorul poate fi una dintre principalele surse de alergii din locuința ta. Și acest lucru se întâmplă din cauză că nu toate sunt capabile să absoarbă în totalitate particulele de praf din locuință. Pentru a evita aceste probleme și pentru o curățenie mai ușoară și mai eficientă, folosește un aspirator cu spalare, care elimină până la 99% dintre bacterii și este certificat pentru a putea fi utilizat de către persoanele cu alergii, datorită încapsulării murdăriei și prafului, alergenii fiind capturați în apă, o soluție excelentă și pentru cei care au animale în casă, o altă potențială cauză pentru reacțiile alergice.

3. Lenjeria de pat

Patul, lenjeria de pat și pernele reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea acarienilor, din cauză că se pot hrăni cu ușurință cu celulele pielii și au parte de căldură și umiditate. Acarienii sunt invizibili pentru ochiul uman, însă sunt responsabili pentru multe dintre alergiile provocate în casă. Pentru a-i putea elimina, fie și parțial, poți folosi huse speciale antibacteriene pentru pat și perne, trebuie să-ți speli lenjeria în fiecare săptămână la este 60 de grade Celsius, iar salteaua trebuie schimbată la 10 ani. Ar fi recomandat ca pernele să fie înlocuite la 12 luni.

4. Pereții

Mucegaiul se dezvoltă pe pereții din casele în care ventilația este foarte slabă, iar umiditatea e crescută. De aceea e important ca zilnic să aerisești camerele, iar baia și bucătăria să aibă sisteme de ventilație speciale, aburul fiind unul dintre cauzele apariției mucegaiului din locuință.

5. Jucăriile de pluș

La fel ca în cazul așternuturilor și pernelor, și jucăriile de pluș sunt preferate de acarieni. Nelipsite din casele în care copiii sunt prezenți, acestea trebuie spălate la un interval regulat, la temperaturi ridicate, de 60 grade. Ocazional, eventual la fiecare lună, le poți pune în pungi de plastic și plasa în congelator pentru 12 ore, iar apoi să le speli la o temperatură scăzută.

6. Florile

Plantele și florile din casă produc polen, iar acesta poate fi o sursă a alergiilor. Te poți bucura totuși de flori în casă, fără să ai această grijă. Plante și flori de interior precum azaleele, irisii, narcisele, begoniile, feriga Boston sau palmierul Areca te vor feri de alergii.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: kryzhov

În articolul

6 obiecte din casa ta care îți pot provoca alergii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x