7 trucuri pentru o respirație proaspătă pe tot parcursul zilei

Publicat pe 14.01.2019 la 10:19 Actualizat pe 14.01.2019 la 10:22

Prospețimea gurii tale este foarte importantă indiferent de context. În clipa în care ești la birou, alături de colegi și clienți, vei simți nevoia să îi eviți în discuțiile directe, ceea ce va da un semnal negativ celor din fața ta.

Prospețimea gurii tale este foarte importantă indiferent de context. În clipa în care ești la birou, alături de colegi și clienți, vei simți nevoia să îi eviți în discuțiile directe, ceea ce va da un semnal negativ celor din fața ta. Într-un mediu în care ești alături de prieteni și cei apropiați vei încerca, de asemenea, să păstrezi distanța, iar în intimitatea ta lipsa de prospețime a respirației îți va da o stare de spirit negativă. Alături de periajul constant al danturii tale, există și alte soluții pentru a te bucura de mai multă prospețime și de a evita situațiile jenante.

7 trucuri pentru o respirație proaspătă pe tot parcursul zilei:

1. Dieta alimentară

Ceea ce mănânci îți afectează cu certitudine și respirația, motiv pentru care dieta ta zilnică ar trebui gândită și din această perspectivă. O soluție este alimentația care să cuprindă un nivel echilibrat de grăsimi și proteine și carbohidrați complecși. Și asta pentru că alimentele mai grase se descompun și creează cetonă, o substanță care fermentează în stomac și influențează respirația. Pentru mai multă prospețime, aici intervin carbohidrații complecși, precum legumele verzi, morcovii sau cartofii dulci, dar și fructele proaspete. Descompuse, acestea îmbunătățesc respirația zilnică.

2. Ce trebuie să faci dacă ești fumătoare

Țigările clasice reprezintă cu certitudine o problemă pentru prospețimea respirației tale zilnice. Cea mai bună soluție pentru a te bucura în continuare de fumat, fără să mai ai această problemă, este IQOS, dispozitivul care folosește tehnologia încălzirii tutunului. Pentru că tutunul nu mai este ars, mâinile și hainele tale nu vor mai mirosi a fum de țigară, iar respirația va rămâne proaspătă.

3. Alimentele cu o textură tare

Merele și orice fel de aliment care are o textură mai tare, precum morcovii, spre exemplu, te vor ajuta să te bucuri de o respirație mai proaspătă. Datorită texturii lor speciale, acestea vor elimina resturile alimentare dintre dinți, dar și bacteriile. Mai simplu spus, toate aceste alimente vor funcționa precum o periuță naturală pentru dinții tăi.

4. Mai multe sucuri verzi

Cafeaua, atât de iubită de foarte multe persoane, este o mare problemă atunci când vorbim despre prospețimea respirației tale. Încearcă să o înlocuiești treptat cu sucuri verzi, mai puțin acide, spre deosebire de cafea. Acest tip de aciditate îți strică respirația.

5. O curățenie mai atentă a gurii tale

Încearcă să te speli pe dinți cât mai des în fiecare zi, de preferat la 15 minute după fiecare masă. De asemenea, folosește apă de gură și ață dentară pentru a elimina resturile alimentare și a îndepărta bacteriile.

6. Rămâi hidratată

Pentru o respirație plăcută pe tot parcursul zilei, trebuie să consumi cel puțin un litru și jumătate de apă în fiecare zi. Evită sucurile acidulate și băuturile dedicate celor care fac sport, deoarece acestea contribuie la o respirație neplăcută.

7. Un gloss de buze parfumat

Un gloss nu îți va schimba respirația, însă parfumul acestuia poate masca în anumite momente mirosul, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp. În acest fel, vei putea obține o fereastră utilă până când vei ajunge să îți cureți dantura.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Antonio Guillem

În articolul

7 trucuri pentru o respirație proaspătă pe tot parcursul zilei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x