8 cai de a fi fericita

Publicat pe 23.04.2013 la 15:29 Actualizat pe 23.04.2013 la 15:33

Cine nu vrea sa fie fericit? Profesorul Sonja Lyubomirsky ne dezvaluie secretele fericirii.

Fotografiile iti aduc fericirea

Fiecare avem propriul nivel de fericire. Cei mai putini fericiti dintre noi au tendinta de a folosi mai mult recompensele pentru a face fata evenimemtelor nefericite. Cei fericiti au tendinta de a-si pastra in memorie aceste evenimente. Insa oricare ar fi nivelul tau de fericire, sunt multe cai prin care poti obtine acest lucru.

Fa fapte bune

Faptele generoase nu trebuie sa fie aleatorii si nu trebuie sa fie de acelasi fel. Orice fapta buna te face fericit.

Copiii de 9-10 ani care au facut timp de cateva saptamani lucruri bune, nu numai ca au fost mai fericiti, ci au fost si mai populari in randul colegilor.

Locuieste intr-o casa inchiriata, nu proprietate

Chiriasii sunt mai fericiti decat proprietarii, caci acestia din urma sunt mult mai afectati in momentul in care se intampla ceva cu proprietatea detinuta.

Numara-ti binecuvantarile

Invatand sa fii recunoscator este una dintre cheile fericirii. Si sunt multe modalitati de a face acest lucru: tinand un jurnal al multumirilor care sa cuprinda 2-3 lucruri pentru care esti recunoscator.

Iti poti alege si un anumit moment din zi in care sa te gandesti cat de binecuvantat esti sau sa vorbesti cu cineva despre aceste lucruri.

Poti alege insa sa spui oamenilor direct pentru ce le esti recunoscator.

Fii chibzuita

Materialismul, supraconsumul si cheltuielile in exces te doboara. Fericirea durabila inseamna sa ajuti oamenii sa treaca de obstacole. Lacomia intristeaza.

Fa un copil

Nu, nu este pentru toata lumea si, in mod cert nu este un lucru simplu. Insa parintii experimenteaza niveluri mai mari de fericire si viata lor are o alta insemnatate decat pentru cei fara copii.

Nu spunem ca meseria de parinte ii face pe oameni fericiti, insa acest statut este asociat cu fericirea si insemnatatea.

Invata sa savurezi experientele pozitive

Abilitatea de a savura experientele pozitive in viata este unul dintre ingredientele importante ale fericirii. Cum sa faci asta? Pune alaturi un mic album cu fotografii care sa contina momente fericite si poarta-l cu tine. Incearca sa apreciezi momentele prezzente, mici si frumoase cum ar fi un dus ori o masa de pranz. Bucura-te de minunile naturii: de la ciripitul pasarilor la mirosul florilor.

Mergi cu pasi de copil catre telurile tale

Fa o lista cu scopurile tale in viata si mergi spre ele cu pasi de copil, inclusiv cu o mare fericire. O componenta a fericirii este sa simti cat de buna este viata si ca faci progrese spre aceste scopuri.

Ai grija de sanatate

O tanara de 22 de ani care a studiat cazul a 2.000 de veterani de razboi a scos la iveala faptul ca satisfactiile vietii cresc durata de viata a barbatilor.

Ai 30 de ani si inca nu esti fericit? Nu renunta. Si nu te grabi. Este inca destul timp.

În articolul

8 cai de a fi fericita

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 14 mai 2024. Peștii se simt iubiți și apreciați de cei din jurul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Supărat că Poliţia i-a găsit mai multe defecţiuni la maşină, un şofer din Neamţ şi-a distrus singur autovehiculul: "Dacă nu e bună, o fac eu să nu fie bună"
a1.ro
Rezultate Loto azi, 12 mai 2024. Numerele câștigătoare de duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus
HelloTaste.ro
Prăjitură cu mousse de căpșuni și glazură de ciocolată
Catine
Ce este „decalajul de odihnă” și cum se manifestă în cazul femeilor. Care sunt sfaturile specialiștilor cu privire la acest concept
useit.ro
Pericolul care se ascunde în mașini, potrivit experților. 99% dintre vehicule sunt afectate
as.ro
Cristi Tănase a depus actele de divorţ, după ce Adina Maria a obţinut ordin de protecţie! Motivul din spatele scandalului uriaş
MediCOOL
Obiceiul pe care trebuie să-l eviți dacă ai prediabet. Metoda simplă prin care poți ține glicemia sub control
Spynews
Cu ce se ocupă Adina Miuleasa de la Mireasa, sezonul 6. Fosta concurentă este virală pe TikTok și a plecat într-o vacanță de vis / FOTO
DeParinti
Cele mai bune alimente pentru sarcină
MediCOOL
Alimente pentru sănătatea prostatei. Ce impact pot avea asupra organismului
HelloTaste
Dulceață de rubarbă. Rețetă simplă, fără arome adăugate
x