A supraviețuit atacului din Boston, dar poate suporta 17 operații?

Publicat pe 09.04.2014 la 14:48 Actualizat pe 09.04.2014 la 15:31

A trecut un an de la atacul din Boston și 16 operații pentru o supraviețuitoare, Rebekah Gregory, în vârstă de 26 de ani. Un an de durere, în care a încercat în van să-și reconstruiască piciorul stâng distrus de explozie. Acum, medicii îi spun că mai are nevoie de o operație, dar nu îi garantează nimic. Pentru prima data, amputarea piciorului apare ca o soluție

Hepta

A trecut un an de la atacul din Boston și 16 operații pentru o supraviețuitoare, Rebekah Gregory, în vârstă de 26 de ani. Un an de durere, în care a încercat în van să-și reconstruiască piciorul stâng distrus de explozie. Acum, medicii îi spun că mai are nevoie de o operație, dar nu îi garantează nimic. Pentru prima data, amputarea piciorului apare ca o soluție.

„Cred că sunt gata să mi-l taie. Știu că am făcut atâtea eforturi să îl reparăm. Dar...”, oftează americanca în fața jurnaliștilor de la Mashable, cu câteva săptămâni înainte de propria nuntă. Mai are doar câteva zile până ce viața ei va lua altă turnură iar amintirea clipelor înfricosătoare de la Maraton nu îi face decât rău.

La puțin timp după atacul de la 15 aprilie, doctorii credeau că pot să-i salveze piciorul. Una din bombe l-a distrus de la genunchi în jos, odată cu țesuturi, mușchi și jumătate din fibulă în câteva secunde. Mâna dreaptă a fost expusă până la os iar piciorul drept ars aproape în totalitate. La început, fata a consimțit duzina de operații dureroase, medicația și săptămânile petrecute în pat. Peste 12 luni au trecut astfel iar facturile de la spital s-au adunat. Încă este dependentă de scaunul cu rotile iar durerea este copleșitoare.

Logodnicul său, Pete, și fiul, Noah, dintr-o căsătorie anterioară, au avut răni considerabile, dar timpul a fost mai îngăduitor cu ei. Și-au revenit complet, grație în parte și lui Rebekah. Aceasta și-a apărat fiul cu propriul corp, așa cum ar face-o o vestă antiglonț. Iubirea ei de mamă a fost „răsplătită” cu bucăți de șrapnel care se agață încă de țesuturi și cad în momente neașteptate din gambă.

După căsătorie va trebui să ia o decizie finală - vrea să-și păstreze piciorul sau nu? Aproape 16 supraviețuitori au luat prima decizie, preferând să scape de orice amintire a coșmarului de la Maraton.

sursă: mashable.com

În articolul

A supraviețuit atacului din Boston, dar poate suporta 17 operații?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

CaTine.RO
Horoscopul zilei de 23 septembrie 2021. Berbecii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Observator
Regretele primarului din Rădăuți, care a alimentat teoriile conspirației după ce a simulat vaccinarea: "Am vrut sa pară, pardon, sa fie cât mai bine. N-aș mai face..."
Antena 1
Doliu în lumea filmului. Un actor din serialul ”Sex and the City” s-a stins din viață. Avea doar 57 de ani
CaTine.RO
Pippa Middleton a dezvăluit secretul din spatele siluetei sale. Cum reușește sora lui Kate Middleton să se mențină în formă
Retete fel de fel
10 trucuri în bucătărie, utile oricărei gospodine
ZU TV
Momentul adevărului. De ce s-a despărțit Alexia de Mario Fresh? ”Cred că într-o relație trebuie să faci mereu compromisuri”
Antena Sport
Starul părăsit de soţie pentru Cristi Borcea are motive să spere. Cum s-ar putea împăca cu fosta logodnică, mai tânără cu 24 de ani, care tocmai l-a părăsit
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”
Spynews
Daria, fiica cea mică a lui Romică Țociu, vrea să meargă la studii în străinătate. Ce părere are actorul de această decizie / VIDEO