Abdominoplastia, soluţia pentru un abdomen plat după naştere

Publicat pe 06.05.2015 la 14:34

După naştere, orice femeie doreşte să îşi recapete silueta cât mai repede cu putinţă. În multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exerciţiile fizice intense nu pot topi grăsimea acumulată în unele zone ale corpului şi nu pot ajută la întinderea pielii care atârnă neplăcut. Estetica postnatală cuprinde o serie de proceduri ce au că scop modelarea diferitelor părţi problematice ale corpului

După naştere, orice femeie doreşte să îşi recapete silueta cât mai repede cu putinţă. În multe dintre cazuri, nici regimul alimentar strict, nici exerciţiile fizice intense nu pot topi grăsimea acumulată în unele zone ale corpului şi nu pot ajută la întinderea pielii care atârnă neplăcut. Estetica postnatală cuprinde o serie de proceduri ce au că scop modelarea diferitelor părţi problematice ale corpului.

Printre cele mai comune aspecte deranjante pentru proaspetele mămici sunt schimbările legate de formă şi mărimea sânilor, pielea care atârnă la nivelul abdomenului, vergeturile şi depozitele de grăsime. Aspectul plat al abdomenului este cel mai greu de recuperat, motiv pentru care afectaza în mod special tinerele mame şi la nivel emoţional sau psihologic.

„Factori precum sarcina, ereditatea sau slăbitul masiv pot duce la apariţia unui şorţ de piele abdominală care atârnă. Acesta poate avea atât depozit de grăsime, cât şi vergeturi. Atunci când acest tip de probleme persistă şi în urmă exerciţiilor fizice şi a regimului alimentar echilibrat, singură soluţie este intervenţia chirurgicală”, explică Dr. chirurg estetician Călin Doboş.

Ce trebuie să ştiţi despre abdominoplastie

Abdominoplastia este intervenţia prin care se înlătura pielea în exces, odată cu vergeturile de pe ea, dar şi depozitele de grăsime din regiunea abdominală. De asemenea, muşchii abdominali verticali, întinşi şi slăbiţi în timp, pot fi întăriţi pentru a da aspectul unui abdomen mai ferm şi mai plat. Abdominoplastia totală se realizează prin două incizii: una desupra zonei pubiene, de la un sold la celălalt, iar cea de-a două în jurul buricului. Spre deosebire de cea totală, abdominoplastia parţială necesită o singură incizie - cea pubiană - şi nu afectează poziţia buricului.

Persoanele care vor să apeleze la astfel de intervenţii trebuie să fie sănătoase, într-o formă fizică generală bună, fără afecţiuni ce pot influenţă procesul de vindecare. Femeile care au născut recent trebuie să aştepte până la 1 luna după încheierea procesului de alăptare, şi minim 6 luni de la naştere, pentru a putea face acest tip de intervenţie.

Operaţia nu trebuie privită ca un tratament pentru obezitate sau un substitut pentru dietă şi exerciţii fizice, venind mai degrabă în completarea celor din urmă. De cele mai multe ori, abdominoplastia este însoţită de operaţia de liposucţie, ambele îmbunătăţind conturul corpului.

Durata procedurii poate varia de la două la trei ore, în funcţie de mărimea ţesutului ce trebuie îndepărtat, dar şi de asocierea cu alte intervenţii precum lipoaspiraţia sau montarea unei plase chirurgicale pe peretele abdominal.

Recuperarea în urmă abdominoplastiei

Precum orice intervenţie chirurgicală, şi abdominoplastia prezintă anumite riscuri, precum hematoamele, infecţiile sau vindecarea defectuoasă la nivelul zonei de incizie, precum şi riscuri asociate anesteziei. Pentru prevenirea adunării lichidului pe durata vindecării, în abdomen vor fi plasate tuburi de drenaj pentru câteva zile, după care se aplică un corset compresiv ce trebuie purtat câteva săptămâni. Acest corset ajută la reducerea umflăturilor şi asigură sprijin pe măsură ce incizia se vindecă. Cicatricea este permanentă, însă se estompează cu timpul.

Ca şi în cazul altor operaţii, este posibil ca pacienta să resimtă dureri, să apară vânătăi şi umflături, însă acestea dispar treptat. Mersul este recomandat la scurt timp după operaţie, pentru facilitarea circulaţiei sangvine. Majoritatea pacientelor se pot întoarce la muncă în maxim trei săptămâni, însă poate dura până la 8 săptămâni până ce vor putea realiza activităţi ce presupun un grad mai mare de efort. Din acest motiv, mamele trebuie să se asigure că au în jurul lor persoane ce pot avea grijă de copil pe perioada recuperării.

Rezultatul abdominoplastiei poate fi menţinut cu ajutorul dietei potrivite şi a exerciţiilor fizice, însă nu este o metodă de prevenţie a redepozitarii ţesutului adipos în această zona. Preţul unei miniabdominoplastii este de aproximativ 1500 de Euro, iar dacă se apelează şi la lipoaspiraţia taliei şi întărirea muşchilor abdominali, suma ajunge la 3000 de Euro. Pentru mai multe detalii despre abdominoplastie şi alte intervenţii chirurgicale, accesaţi site-ul www.drdoboscalin.ro

Despre Dr. Călin Doboş

Dr. Călin Doboş deţine o vastă experienţă în domeniul chirurgiei estetice, acumulată în cei peste 10 ani de lucru în ţară, dar şi prin participarea la diferite congrese internaţionale în aproape toate ţările din Europa, pe continentul American, SUA, Canada şi Asia. Acesta a reuşit să aducă la noi în ţară cele mai eficiente tehnici de abordare a domeniului chirurgiei estetice.
Stagiile de perfecţionare în străinătate, pregătirea timpurie făcută încă de pe băncile facultăţii, dar şi sutele de cazuri soluţionate anual, reprezintă cartea de vizită a Dr. Călin Doboş.

În articolul

Abdominoplastia, soluţia pentru un abdomen plat după naştere

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x