Aceste alimente sunt doar mituri

Publicat pe 27.11.2012 la 13:07 Actualizat pe 27.11.2012 la 13:11

super-alimente

MARGARINA CARE SCADE COLESTEROLUL

Medicul cardiolog Aseem Malhotra spune: „Eu nu ma apropii de margarinele care promit sa imi scada colesterolul si imi sfatuiesc pacientii sa stea si ei departe de aceste produse.

In primul rand sunt mai scumpe, in al doilea rand sunt produse artificiale, deci nu iti pot aduce nciun beneficiu.

Poate ca au un efect marginal asupra colesterolului, insa nu s-a demonstrat ca ar avea un beneficiu in reducerea riscului de a face atac de cord. Eu ii sfatuiesc pe cei care imi cer parerea sa manance unt in cantitati moderate.

S-a demonstrat faptul ca acele grasimi saturate din lactatele naturale pot fi benefice in reducerea atacurilor de cord. Insa numai pentru ca ele contin vitamine esentiale ca A si D si nutrienti esentiali cum ar fi calciul si fosforul care intr-adevar previn riscul dezvoltarii bolilor de inima.”

MORCOVII

Toata lumea crede ca daca mananci morcovi, acestia te vor ajuta sa vezi mai bine. De fapt, nu sunt mult mai buni decat alte legume.

Acest mit a inceput in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cand rezervele de astfel de legume erau mult prea mari. Atunci s-a spus ca zborurile de noapte si tintirea anumitor obiective se datora carotenului din morcovi. Siretlicul a functionat. Consumul de morcovi a crescut.

De fapt, pentru a-si imbunatati vederea, oamenii ar trebui sa manace legume cu frunze verzi cum ar fi spanacul si varza.

SMOOTHIE-URILE

Smoothie-urile sunt fara niciun dubiu mai bune decat bauturile acidulate. Insa daca sunt cumparate din magazine, acestea sunt foarte bogate in calorii, avand adaosuri de iaurt gras, sirop, zahar, nuci si ciocolata.

Stoarcerea fructului inseamna pierderea fibrelor si, odata cu aceasta cativa dintre nutrienti. Iar daca bem o perioada mai lunga de timp smoothie-uri la care am adaugat suc de fructe, acest lucru poate afecta smaltul dintilor.

ULEIUL DIN FICAT DE COD

Dr Christine Haseler: „Multi oameni care sufera de osteoartrita cred ca uleiul din ficatul de cod ii ajuta. Insa nu exista dovezi.

Esential este sa ne concentram pe ceea ce stim ca functioneaza si anume exercitiile. Cercetatorii spun ca tratamentele nemedicamentoase reduc durerile si imbunatatesc miscarile.

In loc de ulei de cod incercati yoga sau aerobic, plimbarile, inotul sau mersul pe bicicleta.”

IAURTUL CU ADAOSURI

Alimentele care par sanatoase vin de obicei cu un aport mare de calorii. Ingredientele principale din iaurtul cu stafide si nuci sunt zaharul si grasimile.

De fapt acolo nu prea se afla iaurt. Este un strat cu aroma de iaurt ce are mult zahar, ulei, lapte praf de lapte si pudra de iaurt.

Mai bine iti iei un iaurt in care adaugi ceea ce iti place.

FRUCTELE DE PADURE

S-a tot batut moneda ca fructele de padure ajuta in combaterea dementei. S-a demonstrat ca acestea pot incetini declinul mental si, consumul de fructe este bun in general. Insa nu este adevarat ca daca mananci zilnic castroane intregi de capsuni si coacaze, esti in siguranta.

Studiile se bazeaza pe faptul ca unele fructe de padure sunt bogate in flavonoizi ce au mare proprietati antioxidante si anti-inflamatorii. Insa chimia este mult mai complicata.

SUCUL DE PORTOCALE

S-a pierdut de mult numarul oamenilor care cred ca sucul de portocale este bun pentru problemele respiratorii. Ei cred ca vitamina C le deblocheaza plamanii. Insa se stie ca acest lucru poate face mai mult rau decat bine.

Sucul de portocala (cel procesat mai degraba decat cel proaspat) este formator de mucus, facand secretiile mai groase si mai lipicioase.

Oamenii ar trebui doar sa se hidrateze. Insa nu cu suc de portocale.

În articolul

Aceste alimente sunt doar mituri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x