Acupunctura echilibreaza nivelul energetic, dar si cel sangvin

Publicat pe 31.08.2010 la 13:22 Actualizat pe 31.08.2010 la 16:26

Acupunctura practicata de mii de ani pe miliarde de chinezi considera ca organele sunt sediile unor trairi, unor trasaturi de caracter. Omul invata de la medicul specializat in terapii din China cum sa se echilibreze singur, prin fortele proprii. Intelege de la medicul acupuncturist ca vindecarea porneste de la suflet.

Fricosii au probleme cu rinichii

Un exemplu al filozofiilor terapeutice ale medicinei naturiste din China este ficatul, generalul organismului. Ficatul stabileste strategiile. Cat despre rinichi, acestia gazduiesc lasitatea, frica, mai ales cand aparatul rinichilor are deficiente. Tocmai de aceea, cei fricosi ar fi bine sa-si trateze rinichii, sa faca profilaxie, pentru ca acolo se vor cuibari boli renale.

Dupa ce a semnalat aceste teorii, medicul primar doctor Teodor Coldea, directorul medical al Centrului de terapii naturiste Diperiavitamed, dezvaluie din subtilitatile acupuncturii.

Acupunctura se ocupa si de fizic si de emotional

Acupunctura se adreseaza atat planului fizic, cat si planului emotional. Medicina alopata cu pilulele de sinteza chimica se concentreaza asupra unei crize, dar apoi nu se mai ocupa de echilibrarea energetica a organismului. Medicamentele chimice linistesc pe moment durerile, crizele, dar, potolindu-le, ascund cauzele, iar suferintele se pot reintoarce.

Boala e si un mare ghinion, dar si prilejul de a invata ceva, de a primi o lectie de viata. Sufletul medicului naturist trebuie sa gaseasca o cale de a comunica, de a discuta cu sufletul pacientului. Un om se vindeca si atunci cand medicul naturist i-a restabilit increderea in fortele proprii, cand medicul ii activeaza legaturile cu familia. Vindecarea porneste si de la iubire, dar de la o iubire altruista, nu egoista.

Punctele de acupunctura stimuleaza organismul si procesele cognitive

Acupunctura il echilibreaza pe suferind la nivel energetic, dar il echilibreaza si la nivelul sangelui. Prin biorezonanta, pacientului i se descopera bagajul de vitamine, de minerale, de elemente, de hormoni etc. La doi oameni cu aceeasi boala, dezechilibrele pot fi diferite, si medicul pune acele de acupunctura in puncte diferite.

Acupunctura este specifica fiecarui suferind, este individualizata. Iata si alte aspecte. Pe spate, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, se afla puncte pentru pancreas si pentru rinichi. Dupa cum, tot pe spate, se afla si puncte pentru memorie. De aceea, in perioade de examene, de efort mare intelectual e bine sa fie intarite, prin acupunctura, aceste puncte corespunzatoare memoriei.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: apartamentosiguanas.com

În articolul

Acupunctura echilibreaza nivelul energetic, dar si cel sangvin

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
a1.ro
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x