Aerul de mare este benefic pentru plamani si piele
Publicat pe 10.08.2010 la 16:30 Actualizat pe 10.08.2010 la 16:53
Marea este locul perfect unde poti incepe terapia cu aerosoli pentru plamani sanatosi, ferind cavitatea nazala de atacul microorganismelor. Expunerea copiilor cu astm bronsic la aerosoli este o idee cat se poate de buna, intarindu-le sistemul imunitar.
Terapia cu aerosoli inseamna si stimularea poftei de mancare in cazul celor care au probleme de apetit. "Aceasta terapie dureaza intre 7 si 12 zile, iar perioada optima este dimineata, pana la orele 9:00-10:00, sau seara, dupa ora 18:00.
EXPUNEREA IN SALINE
Poate marea nu este pe placul dumneavoastra sau poate, din diferite motive, anul acesta nu ajungeti pe litoral. Totusi, puteti beneficia de aerul salin si puternic ionizat prin terapia cu aerosoli. In acest caz, medicul Cristina Balanescu va propune expunerea in saline.
Aerul din saline este purificat datorita umiditatii. Acest aer este mai tare si mai curat si scade riscul de infectii. Pentru ca in aerul din salina se gaseste o mare cantitate de dioxid de carbon, activitatea plamanilor este intensificata si imbunatatita respiratia.
Iata unde trebuie sa mergeti pentru a profita de avantajele terapiei cu aerosoli: Slanic Prahova, Ocna Sibiului, Ocnele Mari din Valcea, Praid - Hraghita, Costiui - Maramures si la Salina Turda.
AEROSOLI SI LA MUNTE
"La munte, expunerea se face in apropierea padurilor, si nu in mijlocul acesteia, pentru ca aici apare umiditatea", mentioneaza medicul Cristina Balanescu. Este indicat ca exercitiile de respiratie sa se faca in paralel cu exercitiile fizice usoare.
Specialistul nostru recomanda aceste exercitii efectuate la marginea padurilor tuturor persoanelor cu probleme respiratorii. Aerosolii de munte fac bine si pielii. In mod normal, pielea este in contact direct cu factorii plouanti. Prin expunerea la aerosoli pielea reuseste sa respire mai bine. La scurt timp, pielea este mai luminoasa, ne asigura specialistul nostru.
Nici munte? Nici mare? Mai exista o solutie: statiunile balneoclimaterice. In aceste zone se gasesc ape termale incarcate cu sulf. Nu se vor expune cei cu probleme respiratorii, dar sunt foarte bune pentru cei care au probleme cu pielea, parul. Sulful este de un real ajutor: hraneste parul si pielea in profunzime.
Citeste si Jurnalul National
sursa foto: thesun.co.uk