Afla cum sa tratezi varicele!

Publicat pe 03.08.2010 la 14:00

Ce te faci insa ca vestimentatia estivala scoate la iveala si inesteticele varice? In primul rand, specialistii ti-ar recomanda sa renunti la tocurile inalte, pantofii incomozi, mersul pe jos timp indelungat.

"Dupa ore intregi de mers pe jos sau de activitate fizica intensa se creeaza presiune mare pe vene. Prin urmare, circulatia sangelui incetineste si creste presiunea in venele superficiale, carora, in timp, peretii li se vor dilata din loc in loc", explica doctorul Calin Dobos, chirurg medic specialist in chirurgie faciala si in chirurgie plastica, cu competenta in laser chirurgical.

Curiozitati


Femeile sufera de varice mult mai frecvent decat barbatii. Afectiunea este de doua ori mai frecventa la femei. Boala atinge intre 15% si 20% din populatia adulta, in contextul in care 80% din varice sunt puse pe seama ereditatii.

Dar mai exista si alti factori care le pot accentua, precum dereglarile hormonale, sedentarismul, incaltamintea cu tocuri inalte, caldura, greutatea, celulita, tratamente hormonale, varsta, profesia.

Ce e de facut?


In cazul varicelor, tratamentul se adreseaza efectului, nu cauzei. Venele superficiale nu sunt esentiale vietii, deoarece duc mai putin de 10% din sangele piciorului, scopul fiind scoaterea din circuit a venelor decompensate.

"Exista doua cai pentru tratare: calea interna - se intra in interiorul venei cu laser, radiofrecventa, substanta sau ultrasunete si se provoaca blocaje pe traseu, ca nodurile din trestie. Astfel, vena nu mai este functionala si in cateva saptamani se resoarbe.

Calea externa consta in ligaturarea si indepartarea unei zone cat mai mari din vena", precizeaza doctorul Calin Dobos. Metodele moderne cu substante care se injecteaza, in combinatie cu lasere chirurgicale speciale, asigura un tratament nedureros, rapid, iar dupa interventie pacientii pleaca pe propriile picioare, chiar cu recomandarea de a face plimbari imediat dupa tratament si apoi zilnic.

Sunt periculoase?


Varicele produc adesea simptome caracteristice: oboseala, senzatia de greutate sau durere in membrul respectiv.



Pe de alta parte, venele varicoase pot fi un semn al unor probleme medicale mult mai grave ale sistemului circulator (o boala vasculara). Mai mult, exista cazuri in care varicele pot conduce la dezvoltarea unui ulcer la nivelul pielii, ce necesita ingrijire medicala imediata.



Cheagurile de sange pot fi extrem de periculoase, deoarece ele pot fi conduse de fluxul sangvin catre plamani.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: vnus.com

În articolul

Afla cum sa tratezi varicele!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x