Ai diabet? Iată ce efecte NEFASTE are asupra danturii!

Publicat pe 08.01.2017 la 16:11 Actualizat pe 08.01.2017 la 16:19

Exista o relatie directa intre diabet șși starea danturii.

Foto: hepta.ro

Sănătatea dinților și a gingiilor este sever pusă în pericol inclusiv atunci când pacienții suferă de diabet. Există o relație directă între această afecțiune și starea danturii, cauzalitate explicată de medicul stomatolog specializat în implantologie Dr. Oana Florea.

Parodotopatia, adică afecțiunea dentară ce atacă aparatul de sușținere a dinților în oasele maxilare, este favorizată de valorile crescute ale glicemiei în sânge. Diabeticii trebuie să aibă o preocupare mai atentă, legată de sănătatea lor dentară. Când ai această afecțiune, gingia și aparatul de susținere al dintelui (parodonțiu) primesc mai puțin oxigen și elemente nutritive. O glicemie cu valori crescute pe perioade îndelungate conduce la o irigație sanguină locală slabă, asfel că posibilitățile de apărare antibacteriene sunt scăzute, favorizând apariția bolii parodontale.

În afară de asta, diabeticii suferă de uscăciunea gurii (producția de salivă este foarte scăzută). Prin urmare, se favorizează apariția cariilor, prin lipsa salivei ce neutralizează efectul acizilor asupra smalțului dentar.

”Persoanele cu diabet trebuie să aibă o igienă orală ireproșabilă. Trebuie să se spele pe dinți cu periuța dentară și cu pasta de dinți cu fluor de două ori pe zi și se folosesc ața sau periuțe interdentare pentru igienizarea spațiilor dintre dinți și apa de gură antibacteriană. Este foarte important ca, de două ori pe an, să se meargă la control stomatologic și să se facă igienizare perofesională”, declară Dr. Oana Florea.

Parodontopatia netratată duce la pierderea dinților. Este astfel indicat să mergem la medicul stomatolog de îndată ce avem primele semne: sângerările apar des, la fiecare periaj.

Oana Florea este medic dentist cu Competență Implantologie Orală, cu experiență internațională în Germania, alături de cei mai buni specialiști în chirurgie și implantologie.

În articolul

Ai diabet? Iată ce efecte NEFASTE are asupra danturii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x