Ai nevoie de un implant dentar? 7 lucruri ESENŢIALE pe care trebuie să le ştii

Publicat pe 08.02.2017 la 20:23 Actualizat pe 08.02.2017 la 20:37

Iata cum decizi dacă un implant dentar este potrivit pentru tine.

Când devine necesar un implant dentar? S-ar spune că nu e necesar și că oamenii pot supraviețui și cu dinți lipsă, însă știm cu toții că absența unui dinte poate creă serioase probleme cu imaginea de șine. Fără dinți devii mai puțin tentat să zâmbești și te poți simți complexat chiar și atunci când vorbești.

De asemenea, lucruri simple precum mâncatul devin cu adevărat complicate, și lipsă dentiției complete te poate împiedică, pe termen lung, să te bucuri de mâncărurile care îți plac cel mai tare. Asta că să nu intrăm și în complicațiile de ordin medical care pot afecta, o data cu trecerea timpului, cavitatea ta bucală și pot provocă chiar și pierderea dinților sănătoși.

În prezent, procedura de realizare a unor implanturi dentare rapideeste soluția perfectă pentru înlocuirea dinților lipsă. Un implant dentar cu preț normal arată și se simte exact întocmai precum dintele natural. În afară de ține, nimeni nu trebuie să știe că zâmbetul tău perfect se datorează unui implant dentar de bună calitate.

Iată cum decizi dacă un implant dentar este potrivit pentru tine, dr. Andra Custură ne spune tot ce trebuie să știm despre această procedura.

Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este un dinte artificial plasat pe dantură, conform Academiei generalede stomatologie. Fabricate din materiale metalice și materiale ceramice, care sunt compatibile cu maxilarul, implanturile fuzionează cu osul pentru a sprijini o coroană, punte sau proteză completă.

„Exista două tipuri de implanturi: cel endostal este cel mai comun și este plasat în os, în timp ce un implant subperiostal este poziționat pe os pentru pacienții care au înălțimea osoasă inadecvată sau nu pot purta proteze dentare”, afirmă dr. Andra Custură.

Avantajele implanturilor dentare

Datorită numeroaselor avantaje, mai mult de 5,5 milioane de implanturi dentare sunt realizate anual de către stomatologi. Iată de ce sunt atât de populare:
• Implanturile nu alunecă sau se schimbă, oferind aceeași stabilitate și siguranță că dinții naturali.
• Implanturile sunt curățate în același mod că și dinții naturali, deci nu trebuie să fie scoși pe timp de noapte pentru curățare sau înmuiere.
• Implanturile nu se bazează pe dinții vecini pentru sprijin, prin urmare, nici o structură a dintelui nu se pierde.
• Implanturile împiedică deplasarea dinților din apropiere, astfel se păstrează conturul feței.
• Implanturile sunt o soluție cosmetică ideală pentru dinții lipsă, ce permit mestecarea și vorbirea cu ușurință.

Ești un bun candidat pentru un implant dentar?

Dacă îți dorești un implant dentar, însă nu știi dacă poți face față unei asemenea intervenții, trebuie să știi că pacientul ideal îndeplinește doar două condiții. Prima condiție pentru un implant dentar de succes este că gingiile tale să fie sănătoase. Doar atunci va există suficient os pentru că implantul să fie bine sprijinit și pentru că noul dinte să fie montat în condiții propice.

Cu toate acestea, osul maxilar poate fi construit înainte de procedura de implant dentar în cazul în care înălțimea osoasă nu este adecvată pentru a susține un implant. A două condiție pentru a te supune unui implant dentar este că starea ta generală de sănătate să fie una bună sau foarte bună. Boli cronice cum ar fi diabetul și leucemia pot interfera cu procesul de vindecare a unui implant, iar fumatul poate dublă riscul de a pierde dinții în totalitate.

Plasarea implantului

Plasarea unui implant dentar rapid în maxilar este o procedura care se face cu anestezie locală. După aceea, este posibil să apăra unele umflături și o mică durere, dar medicamentele împotrivă durerii prescrise de specialist pot ajută în cazul disconfortului care este temporar. În timpul procesului de vindecare, este nevoie de o dietă alcătuită din alimente moi și supe călduță.

„Medicul dentist va aștepta două până la șase luni înainte de introducerea dintelui artificial sau coroanei pe partea superioară a implantului. În acest timp, osul și dispozitivul de fixare a implantului cresc împreună, această se numește osteointegrare. Între timp, cu toate acestea, specialistul poate creă coroane dentare temporare, punți dentare sau proteze dentare pentru a ajută la mestecat și vorbire”, explică specialistul.

Noțiuni de bază


În perioadă de după intervenția inițială, osul și implantul încep să crească împreună, iar implantul este acoperit de gingie. De aceea, specialistul va trebui să descopere implantul și să atașeze un guler de vindecare înainte că medicul stomatolog să poată începe integrarea implanturilor. Totul trebuie să se realizeze treptat, fără a grăbi procesul de vindecare, în colaborare cu medicul stomatolog și medicul ghirurg dentar.

Grijă pentru implant


Vei dori că implanturile să dureze o viață și se poate, dacă vei merge regulat la control, dacă vei realiză curățiri profesionale și bune practici de igiena orală. Asigură-te că îți perii dinții de cel puțin două ori pe zi și folosești ață dentară zilnic, deoarece curățarea implanturilor menține țesutul gingival sănătos. Pentru a reduce cantitatea de bacterii din gură, întreba medicul dentist despre utilizarea unei ape de gură antimicrobiana potrivită.

Procedura de implant dentar este un pas important, care necesită discuții ample cu medicul chirug dentar și medicul stomatolog care va plasă implantul. De aceea, medicul dentist va face radiografii, va consulta istoricul de sănătate și va examină gură cu atenție, astfel încât să aibă toate informațiile necesare pentru a evalua opțiunile de înlocuire a dinților.

În articolul

Ai nevoie de un implant dentar? 7 lucruri ESENŢIALE pe care trebuie să le ştii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x