Ai probleme cu tensiunea? Corectează-ți din timp alimentația! Ce TREBUIE, de fapt, să mănânci
Publicat pe 20.05.2015 la 22:58 Actualizat pe 20.05.2015 la 23:04
Suferi de hipertensiune? Fii prudentă și fă schimbările necesare în stilul tău de viață pentru a evita o criză. Începe cu alimentația
Hipertensiunea presupune ca presiunea arterială sistolică să fie mai mare sau egală cu 130 milimetri coloană de mercur şi presiunea arterială diastolică să fie mai mare sau egală cu 85 mm Hg.
Dietary Approaches To Stop Hypertension (DASH) este un model de dietă consacrată hipertensivilor, care a demonstrat că numai creşterea cantităţii de fructe şi legume în alimentaţia zilnică, scăderea conţinutului în grăsimi a produselor alimentare duc la diminuarea ei.
Dietă inclusă în ghidurile curente de nutriţie pentru bolile cardiovasculare presupune următorul consum zilnic:
7-8 porţii de cereale şi derivate de cereale: pâine integrală, cereale;
4-5 porţii de legume (roşii, cartofi, morcovi, legume cu frunze verzi);