Alimente care ajută la sănătatea tenului

Publicat pe 27.07.2020 la 13:26 Actualizat pe 27.07.2020 la 13:39

Alimentaţia e unul dintre cele mai importante lucruri de avut în vedere când vorbim despre sănătate. Alimentele pe care le consumăm determină sănătatea organelor, oaselor şi a pielii noastre. Dacă-ţi doreşti să dai câteva kilograme jos, sportul fără o alimentaţie potrivită e inutil. Dacă suferi de o anumită afecţiune şi urmezi un tratament, alimentaţia reprezintă un pion crucial pentru viaţa ta. Ceea ce mâncăm ne reprezintă atât prin interior, cât şi prin exterior.

Alimente care ajută tenul în general

Fructele şi legumele

Cu toţii ştim că fructele şi legumele sunt bune pentru noi, dar prea puţini le consumăm cu regularitate. Fructele şi legumele protejează pielea de la viitoarele deteriorări. Încearcă să introduci măcar două fructe pe zi în alimentaţia ta şi o farfurie de legume, preparate după placul tău.

Vitamina C

Vitamina C are capacităţi hrănitoare, fiind bogată în nutrienţi, benefice pentru tenul tău. Mănâncă portocale, papaya, căpşuni, broccoli şi cartofi dulci pentru un aport sănătos de vitamina C.

Nuci: alune, migdale, nuci, caju

Nucile conţin vitamina E, o altă componentă importantă pentru sănătatea tenului. De ce? Nucile conţin grăsimi necesare hidratării pielii, oferindu’ţi un ten curat şi strălucitor. Consumă zilnic un pumn de migdale sau nuci.

Grăsimi naturale

Grăsimile naturale sunt cele pe care le găsim în carnea de consum sau în anumite legume sau fructe, a nu se confunda cu grăsimile artificiale. Grăsimile naturale îţi păstrează pielea fină şi sănătoasă, oferindu-i un aspect radiant. Mănâncă peşte, seminţe de orice fel şi nuci.

Top 6 alimente pentru un ten strălucitor

Afine: au rol de antioxidant, luptând împotriva îmbătrânirii tenului

Căpşuni: împotriva ridurilor premature

Roşii: protecţie împotriva razelor UV

Avocado: conține amino acizi pentru detoxifiere și ajută tenul să scape de pielea moartă

Apă: hidratare

Lapte de soia: pentru pielea luminoasă cu o textură mai bună.

CITEȘTE ȘI

Vitamine- Utilizarea fiecărui tip de vitamină

5 sucuri sănătoase pe care le poți prepara rapid, la tine acasă

În articolul

Alimente care ajută la sănătatea tenului

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp