Alungă STRESUL! Iată 20 de reguli SIMPLE ce îți pot face viața MAI FRUMOASĂ

Publicat pe 20.09.2016 la 12:40 Actualizat pe 20.09.2016 la 14:21

Stresul este, cu siguranta, cel mai mare dusman al nostru. Ei bine, Institutul Francez pentru Anxietate si Stres din Paris, a emis 20 de reguli ce ne pot ajuta sa avem o viata mai linistita.

”Sunt nervoasă! Sunt stresată”. De câte ori nu v-ați spus asta? Ei bine, iată că Institutul Francez pentru Anxietate și Stres a elaborat un set de 20 de reguli ce ar putea aduce liniștea mult dorită celor care le vor urma. Dacă nu pe toate, măcar pe jumătate dintre ele.

1. Ia o pauză de 10 minute la cel mult 2 ore de muncă. Extinde acest obicei și la restul vieții cotidiene și folosește aceste pauze pentru a te gândi la tine și a-ți conștientiza atitudinile.
2. Învață să spui NU, fără a te simți vinovat și fără a crede că vei răni pe cineva. A dori să mulțumești pe toata lumea este un efort și o risipă enormă.
3. Planifică-ți activitatea zilnică, dar întotdeauna lasă-ți intervale importante între activități pentru orice neprevăzut, conștientizând că nu totul depinde de tine.
4. Concentrează-te pe rând, asupra fiecărei sarcini pe care vrei să o rezolvi. Chiar dacă beneficiezi de cea mai rapidă minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot va obosi până la urmă.
5. Părăsește pentru totdeauna gândul că ești indispensabil la locul de muncă, acasă, sau în grupul în care ești obișnuit să trăiești. Chiar dacă îți va displăcea, realizează că dacă nu ești tu însuți cu adevarăt, totul poate continua și fără tine.
6. Încetează să te mai simți responsabil pentru plăcerile altora. Nu ești nici sursa dorințelor, nici eternul maestru de ceremonii.
7. Cere ajutor întotdeauna când e necesar!
8. Separă problemele reale de cele imaginare și elimină-le pe ultimile, căci sunt pierdere de timp.
9. Caută sa descoperi plăcutul din acțiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, plimbatul, fără a crede însă că asta e tot ceea ce îți poate oferi viața.

10. Evită să te învălui în neliniști și tensiuni străine ție, sau să te preocupi de ceea ce se referă la neliniști sau tensiuni. Ia mai bine o mică pauză și apoi întoarce-te la dialog și la acțiune.
11. Familia ta NU este totuna cu tine însuți, poate fi strâns unită în jurul tău, poate însemna tot universul tău, dar nu se poate substitui ție însuți.
12. Înțelege că principiile și convingerile rigide pot constitui o mare piedică în calea mișcării, căutării și evoluției.
13. Este necesar să ai întotdeauna pe cineva în care să ai încredere și căruia să-i poți vorbi deschis. Nu te ajută cu nimic dacă această persoană se află departe.
14. Învață să-ți dai seama când vine momentul propice pentru a te ridica de la masă la o cină, ori a părăsi o reuniune. Niciodată să nu ignori importanța sentimentului de a părăsi orice activitate la momentul oportun.
15. Să nu vrei să știi dacă oamenii te-au vorbit de rău, și nici să nu te deranjeze acest gunoi mental. Ascultă-i mai bine pe cei ce te vorbesc de bine, dar și pe aceștia cu o anumită rezervă, analizând ce spun și fără a-i crede în totalitate.

16. A concura cu ființa ce îți este pereche, în situații de distracție, de muncă, ori de viață, este ideal pentru cei ce vor să vor să piardă ceea ce este mai important în ea.
17. Rigiditatea este bună pentru pietre, dar nu și pentru ființele umane.
18. O oră de plăcere enormă înlocuiește cel putin trei ore de somn pierdut. Plăcerea recompensează mai mult decât visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine și frumos.
19. Nu abandona pe cei trei mari și nepretuiți prieteni: Intuitța, Candoarea și Credința.
20. Concluzionând cele de mai sus, înțelege că TU EȘTI CEEA CE TU FACI DIN TINE ÎNSUȚI.

Sursa: roportal.ro

Fotografii: hepta.ro

În articolul

Alungă STRESUL! Iată 20 de reguli SIMPLE ce îți pot face viața MAI FRUMOASĂ

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x