Ascultă Vivaldi dacă vrei să înveți repede o limbă străină

Publicat pe 08.07.2014 la 13:08 Actualizat pe 08.07.2014 la 14:28

"(...) cum ştiţi ce „vă face” muzica? Sunteţi melancolici, agitaţi sau îngreţoşaţi? Sunteţi fericiţi, relaxaţi sau entuziasmaţi? Identificarea acestui sentiment, oricât de discret, este un indiciu. Dacă muzica produce un sentiment neobişnuit, atunci ea creează deşeuri acide în organism."

Sunteţi melancolici, agitaţi sau îngreţoşaţi? Sunteţi fericiţi, relaxaţi sau entuziasmaţi? Vă vine să credeți sau nu, s-ar putea ca aceste emoții și sentimente să fie create chiar de muzica pe care o asculți!

Theodore Baroody, cercetător și doctor în naturopatie, dezvăluie în cartea „Formula sănătății perfecte – dieta alcalină” efectele muzicii asupra organismului. Mai precis, unele piese sunt atât de acide încât duc la acumularea toxinelor în corp și a deșeurilor formate.

Calm vs Agitație. Muzică bună vs. muzică nefastă pentru organism

Când ești obosită, piesele muzicale lente și cu nuanțe meditative, precum sonatele pentru pian (Haydn sau Mozart), concertele pentru pian și orchestră ale lui Beethoven sau nocturnele lui Debussy te relaxează.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ascultarea pieselor muzicale aparținând renumiților compozitori Bach, Vivaldi, Brahms și Beethoven are efecte benefice asupra unor procese psihice precum gândirea spațială, rezolvarea de probleme, atenția și memoria.

De asemenea, lucrările lui Mozart și muzica barocă (cu tempo de 60 de bătăi pe minut) determină o creștere semnificativă a învățării și a capacității de memorare. De exemplu, psihologul bulgar, Dr. George Lazancov, a gândit o metodă de învățare a limbilor străine cu o exactitate de 85-100% în numai 30 de zile. Cum? Prin utilizarea unor lucrări din muzica barocă.

Muzica rock (hard-rock, acid rock-ul și rock-ul satanist) are puterea de a distruge celulele și deci funcționarea de bază a organelor, iar la nivel psihic poate induce stări depresive, tendințe suicidale și răspunsuri emoționale agresive, spun cercetătorii. Acest lucru nu înseamnă că toți cei care preferă genul de muzică rock sunt înclinați către așa ceva, ci doar că acest gen de mesaje și vibrații cresc predispoziția către experiențele "tari".

Sarcina și muzica

Încă din perioada intrauterină, fătul percepe și răspunde emoțional la vibrațiile melodiilor pe care le ascultă mămica.

Studiile arată că bebelușul începe să fie receptiv la muzică începând cu luna a V-a de dezvoltare. S-ar putea să fie nevoie de o mai mare atenție la piesele alese și de un grad mai crescut de selecție!

Gusturile și preferințele muzicale se formează încă din viața intrauterină, așadar părinții trebuie să realizeze rolul important pe care îl joacă alegerile lor. În fond, ceea ce suntem și devenim ca adulți, inclusiv prin genurile de muzică ascultate, este în mare parte ceea ce transmitem ca moștenire genetică, înclinații și preferințe.

Material AIM Group, grupul de cercetare pentru terapii alternative

În articolul

Ascultă Vivaldi dacă vrei să înveți repede o limbă străină

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Vaccinul HPV e la fel de eficient și pentru fete și pentru băieți. De ce este atât de importantă imunizarea lor
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x