Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

Publicat pe 26.03.2020 la 10:20 Actualizat pe 26.03.2020 la 10:28

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp. În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Postul ajută atât pe plan spiritual, cât și fizic. Acesta poate ajuta organismul în moduri la care nu te-ai fi gândit. Beneficiile postului includ detoxifierea, vindecarea mai rapidă, pielea radiantă și hormonii anti-îmbătrânire, pe lângă apropierea de divinitate. Postul nu înseamnă doar abținerea de la mâncare și băutură, ci testarea voinței pentru o perioadă determinată de timp.

În continuare, vom dezvolta avantajele acestei perioade asupra ta:

Detoxifierea

Atunci când organismul nu consumă anumite alimente, mai ales pe cele bogate în proteine și grăsimi, acesta transformă depozitele de grăsimi în energie. Așadar, unul dintre cele mai importante efecte ale postului este energizarea, un efect major al detoxifierii. Cu o dietă bogată în fructe și legume, nu numai că vei slăbi, dar vei reuși să ai o stare de sănătate optimă.

În cazul în care ești o persoană proactivă și mereu pe fugă, poți să-ți iei mâncăruri de cartofi, care îți vor da sațietate și îți vor asigura necesarul zilnic de nutrienți.

Ai grijă la reacțiile inițiale ale organismului față de acest proces. După câteva zile, postul poate declanşa tot felul de simptome precum durerile de cap, ameţelile, palpitaţiile, oboseala, tulburările somnului, iritabilitatea. Sunt absolut normale.

Sănătatea mentală

După o perioadă de post, sângele este mai plin de endorfine, ceea ce îți va da o stare psihică la cote ridicate, în care te vei bucura de ceea ce trăiești. În plus, mai ales dacă postul a fost setat ca obiectiv, vei simți o stare de împlinire, iar stima ta de sine se va îmbunătăți considerabil. Având o stare mentală optimă, vei avea chef de mișcare, de plimbări în aer liber și de antrenamente la sala de fitness.

Pierderea în greutate

Un regim hipocaloric, în cadrul căruia se consumă fructe, legume și multe lichide permite o scădere în greutate considerabilă într-un timp foarte scurt. Important e ca după această perioadă să nu faci excese, pentru că cea mai dificilă etapă este menținerea. În majoritatea cazurilor, kilogramele pierdute revin cu ușurință, adesea în număr mai mare decât înainte de regim. Dacă ții post, ai grijă să nu recurgi la o dietă bogată în carbohidrați, evită pâinea și pastele, pentru a nu risca să te îngrași. De asemenea, bea multe lichide, dar nu recurge la băuturi carbogazoase, chiar dacă vei fi tentată să consumi mai mult zahăr în această perioadă. De asemenea, ai grijă și la consumul de dulciuri și la produsele de patiserie. Poți găti sănătos, făcând diverse combinații alimentare din care să nu lipsească legumele.

Dacă decizi să ții post, încearcă să nu percepi această perioadă ca pe una punitivă, ci ca pe o reală provocare, în care ai ocazia să-ți testezi limitele și să faci schimbări benefice pentru sănătatea ta. În cazul în care ești însărcinată, alăptezi, ai o vârstă înaintată sau te afli sub un tratament pentru a te însănătoși, postul poate fi contraindicat.

Sursă foto: unsplash.com

În articolul

Avantajele postului asupra stării generale de sănătate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x