Avocado, recomandat în prevenția cancerului de colon
Publicat pe 22.04.2014 la 16:35 Actualizat pe 22.04.2014 la 16:42
Avocado este o sursa importanta de antioxidanti, care protejeaza celulele corpului de efectele provocate de radicalii liberi. Pe vremuri însă, era consumat ca afrodisiac
Avocado este o sursa importanta de antioxidanti, care protejeaza celulele corpului de efectele provocate de radicalii liberi. Pe vremuri însă, era consumat ca afrodisiac.
Persoanele care mananca frecvent avocado beneficiaza de o capacitate mai mare de absorbtie a carotenoidelor, antioxidanti care sunt solubili doar in grasimi. Nutritionistii recomanda avocado pentru gustul placut, aspectul cremos, pentru continutul important de fibre alimentare – solubile, dar mai ales insolubile –, ceea ce confera multiple avantaje: imbunatatirea tranzitului intestinal, reducerea riscului de cancer de colon si o senzatie rapida de satietate.
Aztecii numeau arborele de avocado "arborele cu testicule". De altfel, aztecii erau convinsi ca trebuie sa manance avocado pentru a avea energie si apetit sexual. Uleiul de avocado este folosit in produse cosmetice, cu scopul de a revigora pielea.