Bei sucuri? Consumi zahăr? Știai că acestea pot activa o bacterie din piele?
Publicat pe 23.02.2017 la 12:41 Actualizat pe 02.03.2017 la 16:58
O serie de studii au scos la iveașa ca sucurile si zaharul se fac vinovate pentru aparitia celei mai frecvent intalnite afectiuni de piele.
Studiile au arătat că zahărul poate activa o bacterie din piele care cauzează acneea. Unul dintre principalii "vinovați' este sucul accidulat. A
În timp ce laptele și iaurturile organice degresate sunt mai bune decât varietățile lor non-organice, chiar și ele pot conține hormoni care să intensifice erupțiile de coșuri. Cercetătorii ne recomandă folosim în schimb, lapte de migdale în cafea sau în cereale.
Fructele și legumele portocalii cum ar fi morcovii, cartofii dulci sau piersicile sunt pline de vitamina A, ajută la îndepărtarea petelor, previne acumularea de celule moarte și reduce riscul unei noi erupții.
Stridiile reprezintă un aliment excelent antiacneic, datorită nivelului ridicat de zinc, fier, vitamina B și omega-3 pe care le conțin. Aceștia modifică producția de sebum, de altfel și somonul nu doar că ajută la hidratarea pielii din interior în exterior, dar previne și astuparea porilor.