BENEFICIILE ANGHINARELOR. Aliatul tău împotriva colesterolului mărit

Publicat pe 12.10.2016 la 09:30 Actualizat pe 26.10.2016 la 16:33

O portie de anghinare o sa iti tina colesterolul sub control. Iar daca nu iti place sub forma cruda, mai exista alte trei metode prin care te poti bucura de beneficiile ei.

hepta.ro

Originară din Etiopia, anghinarea este una din cele mai vechi plante cunoscute vreodată. Deși în prezent ea este întâlnită în special în cărțile de bucate, nu trebuie să ignorăm nici efectul terapeutic al acesteia. Grecii o utilizau pentru tratarea icterului și afectiunilor urinare, iar în medicina tradițională frunzele de anghinare sunt folosite pentru proprietățile lor diuretice. Anghinarea ajută la îndepărtarea toxinelor din ficat, este diuretică și are efect tonic pentru sistemul digestiv. Altfel spus, această plantă este aliatul tău împotriva colesterolului mărit!

Un singur produs, patru modalități de administrare

  • Anghinarea crudă sau murată – cea mai întâlnită formă de comercializare a anghinarelor este sub formă de conservă. Potrivit experților culinari, ea este o delicatesă care își eliberează toate aromele atunci când este servită alături de carne. Pe lângă gustul deosebit, inclusă în alimentație, anghinarea contribuie și la menținerea concentrației de colesterol și a trigliceridelor din sânge la nivelul lor normal.
  • Ceaiul din frunze de anghinare – lichidul preparat prin infuzarea frunzelor uscate de anghinare stimulează secreţia urinară, scade colesterolul, elimină acidul uric și, mai mult decât atât, crește funcţia antitoxică a ficatului. Totuși, persoanele care suferă de anumite alergii ar trebui să consume ceai de anghinare cu precauție! În cazul acestora, produsul poate fi administrat doar la indicațiile medicului.
  • Extractul de anghinare – tratamentul pe bază de capsule din extract de anghinare este unul dintre cele mai sigure tratamente naturiste existente pe piață la ora actuală. Aceste capsule vin în ajutorul funcției hepatice a organismului, dar rezolvă și anumite probleme digestive, cum ar fi greața sau diareea ușoară. Produsul este recomandat pentru normalizarea colesterolului și în cazul curelor de detoxifiere a ficatului.
  • Tinctura de anghinare – se administrează pe cale orală, de obicei în combinație cu apă. Este, deci, o băutură tonică, dar cu efect benefic asupra organismului. Ea favorizează eliminarea renală a acidului uric, amplifică capacitatea de detoxifiere a ficatului și stimulează pofta de mâncare. Mai mult decât atât, combatere stările de oboseală și surmenaj, astfel că este recomandată mai ales persoanelor cu un regim de viață haotic.

Atenție! Sub formă de tinctură, ceai sau capsule, anghinarea nu este recomandată femeilor însărcinate sau celor care alăptează!

În articolul

BENEFICIILE ANGHINARELOR. Aliatul tău împotriva colesterolului mărit

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x